Hjelpe miljøet med din gamle mobil

Hjelpe miljøet med din gamle mobil

Komponentene i mobiltelefoner er farlig for miljøet, både direkte og indirekte er forårsaket av avskoging skaffe coltan, en grunnleggende mineral i produksjonen. Det er derfor organisasjoner som Jane Goodall Institute eller selskapet Zonzoo har utviklet nye systemer for å hjelpe resirkulere gamle telefoner.

I Spania dag mer enn 54 millioner mobillinjer, data, i dag er det minst nysgjerrig når du mener at nettopp kommet til de 46 millioner registrerte innbyggere, og mange av dem er mindreårige. I tillegg er antallet klemmer alltid er større enn antallet av telefonlinjer på grunn av mobile gammelt lagret i skuffer eller skiftes ut, noe som gjør mobiltelefonen markedet i et stort forurensningspotensial. Dette er data bare i Spania ...

Så The Jane Goodall Institute har utviklet en innovativ kampanje under slagordet "Speak Out in the jungle" som inviterer resirkulering av telefoner å beskytte afrikanske økosystemer trues av utnyttelse av coltan. Og denne verdifulle mineralet som også brukes i datamaskiner og spillkonsoller, er et mineral som er sentrum av konfliktene i den demokratiske republikken Kongo. Knapphet og høy økonomisk verdi gjør ulovlig gruvedrift bruker slavearbeid og ødelegger leveområdene til mange arter som sjimpanser og gorillaer.

Med dette initiativet, Jane Goodall Institute, sammen med selskapets Fonebank søker hjelp bevare sjimpanse helligdom i Tchimpounga via gratis frakt fra gamle telefoner til institusjonen.

Andre alternativer for mobil gjenvinning

Men det er ikke alt. Andre selskaper har også utviklet innovative ideer for å gjøre endringen mobil er ikke skadelig for miljøet. Så det er med selskapet Zonzoo som kjøper din gamle mobiltelefon, administrere, resirkulere materialer og sende dem til utviklingsland.

Forklarer direktør for selskapet i vårt land, Susana Alvarez, "du kan tjene fra 5 til 200 euro, avhengig av staten hvor mobilen er funnet." Målene er flere: å få forbrukeren til å være oppmerksom på at resirkulering er ikke vanskelig, bidra til respekt for miljøet og utvikle nye markeder i andre land.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha