Hjernen fungerer ulikt i sosiale situasjoner

Hjernen fungerer ulikt i sosiale situasjoner
Sosiale interaksjoner gjør hjernen vår oppfører seg i henhold til ulike regler og kunne påvirke hvordan beslutninger fattes, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Science.
I de senere årene har kognitive nevrologer oppdaget at folk sjelden ta avgjørelser i isolasjon. Mennesker er følsom for hva andre mener. En rask telefon til vår mor eller en lang samtale med en venn kan gjøre oss tenke på oss selv ting to ganger før du tar en avgjørelse, for å gi oss nødvendig å gå videre med en plan verdi. "Det er en fundamental forskjell mellom de valgene vi gjør, og gruppen er tatt i enkelte situasjoner. Den sosiale kontekst kan gjøre som enkeltvis ikke anser det relevant viktig," sier Scott Huetel, medforfatter.
 Huetell og kolleger ved Duke University utviklet et eksperiment der en rekke vanlige folk uten erfaring i virtuelle poker spilles en enkel kamp mot et og annet menneske mot en datamaskin motstander. Deltakerne møtte og hilste på sine menneskelige motstandere like før du spiller spillet. Noen ganger er spillere med vilje ga en tapende hånd og måtte bestemme om skrøt til sine motstandere og bløffing er merket.
Mens jeg bestemte meg juagabn og forskere skannet 55 regioner i hjernen til hver deltaker og brukte data som følge av kjernemagnetisk resonans å forutsi hvordan spillerne oppfører seg. Dermed oppdaget de at nevrale aktiviteten i en hjerne region kalt liten temporal-isse veikryss kan brukes til å forutsi hvilke beslutninger vi tar å spille poker, men bare til en ekte menneskelig motstander. Blant annet fordi vi sette oss i den andre personen, prøver å finne ut hva han tenker og gjøre en innsats for å forutsi om avgjørelsen vil få konsekvenser for fremtidige interaksjoner. I korte, sosiale og ikke-sosiale situasjoner hjernen oppfører seg annerledes og er styrt av ulike kriterier. ? Forstå hvordan hjernen identifiserer ansatte konkurrenter vil hjelpe oss til å forstå fenomener som dehumanisering og empati?.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha