Hjernen har en medfødt følelse av urettferdighet

Hjernen har en medfødt følelse av urettferdighet
Forskere ved California Institute of Technology og Trinity College Dublin har funnet den første fysiologiske bevis på at hjernen reagerer på ulikhet som en ekte Robin Hood.
Forskningsresultatene, publisert i tidsskriftet Nature, viser at sentrene knyttet til belønning i den menneskelige hjerne reagerer sterkere når en "dårlig" person mottar en økonomisk belønning som når du gjør en "rik" person. Selv om hjernen er observert er at av den "rike".
 Forskere har lenge visst at mennesker ikke liker ulikhet. "Fortell to personer som jobber med det samme som deres lønn er forskjellige, og det vil være problemer," sier John O? Doherty, medforfatter av studien. Hva var ikke klart før nå er hvor den kommer fra denne aversjon mot ulikhet. "I denne studien ser vi at ikke bare resultatet av anvendelsen av en sosial regel eller konvensjon, er det også noe om den grunnleggende behandling av belønning i hjernen som gjenspeiler disse hensynene," sier Thomas N. Mitchell, professor ved Institutt for kognitiv nevrovitenskap nevrovitenskap ved Trinity College, som også deltok i etterforskningen.
 Hjernen behandler-mat belønninger, penger eller behagelig musikk, som skaper positive reaksjoner i kroppen - i områder som ventromedial prefrontal cortex og ventral striatum. Mitchell og hans kolleger analysert ved hjelp av funksjonell magnetisk resonans imaging hvordan disse to områdene responderte på 40 frivillige mens de ble presentert med en rekke scenarier penger utveksling. Derfor, i ett tilfelle deltakeren ble fortalt at han ville gi ham $ 50 og 20 til en annen person; i et annet trinn, kan studenten tjener bare $ 5 og en annen 50. I tillegg før du går gjennom skanneren, ble hver deltaker i et par randomisert til en av to situasjoner danne: fikk $ 50 ved starten av eksperimentere eller startet uten en krone i lomma, i klar økonomisk ulempe.
 Forsøkene viste at folk som begynte "dårlig" hadde en sterkere hjerne reaksjon på situasjoner som ga dem penger og ikke reagerte på de pengene som ble gitt til andre mennesker. Men fag som begynte forsøket med femti dollar hatt en sterkere hjerne reaksjon når de "fattige" fag får penger når de gjorde seg selv. "Med andre ord, deres hjerner likte den andre consiguieran penger mer enn han likte å få dem," forskerne forklare. Forskere vet nå at disse hjerneområdene behandle ikke bare egeninteresse, men også svare på belønningene de får andre individer. Det neste trinnet er å prøve å forstå hvordan disse endringene blir overført til oppførsel.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha