Hjertene til folk med kjæledyr er sunnere

Hjertene til folk med kjæledyr er sunnere
Pet eiere har sunnere hjerter og lavere risiko for å dø av hjerteinfarkt enn folk uten pet levende, ifølge en japansk studie publisert i American Journal of Cardiology følger. I forsøk med 200 pasienter med kroniske sykdommer, har Naoko Aiba og kolleger fra Kitasato University fant at deres hjerter svare bedre på de fysiske endringene, som slo raskere under stressende situasjoner. Derimot, hadde hjertene til deltakerne uten kjæledyr redusert hjertefrekvens variabilitet, som er knyttet til økt risiko for å dø av hjertesykdom.
 Som forklart Aiba, "blant pasienter med koronarsykdom, kjæledyreiere viser høyere overlevelse på ett år enn mennesker uten et kjæledyr hjemme." For hundeeiere, om lag 5 prosent av sine hjerteslag skilte med 50 millisekunder. For de som ikke har kjæledyr, denne prisen var 2,5 prosent, noe som betyr at hjerterytmen endres mindre.
 For nå hva som forårsaker forskjellene er ukjent. Det kan være at det var en effekt av å ha kjæledyr rundt - som reduserer stress, ifølge previos- studier. Men det er også mulig at tidligere forskjeller mellom folk som velger å ha kjæledyr og mennesker som foretrekker ikke å ha kjæledyr.
(0)
(0)
Tags
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha