Hva Ammolite?

 Ammolite er en iriserende perle som oppsto hovedsakelig i Rocky Mountains i Nord-Amerika, selv om små forekomster finnes også i andre deler av verden. Dette gemstone er også referert til som korite, aapoak, calcenite eller perle ammonitt. Dette gemstone brukes i smykker siden slutten av 1960-tallet, og ble offisielt gitt status som en gemstone på 1980-tallet, noe som gjør den til en av de nyere perler på markedet.

 Selv om det ikke Ammolite som en gemstone til det 20. århundre ble anerkjent, opprinnelsen til denne gemstone er gamle. Den er laget av de mineraliserte rester av ammonitter, sjødyr som ble utryddet millioner av år siden. I de rette omstendighetene, ble skall av ammonites dekket med lag av sediment, og en svært langsom prosess med mineral deponering fossile skjell, gjøre dem til Ammolite. Omtrent halvparten av Ammolite funnet i gruveindustrien regnes som "perle grade", med de fleste kommer fra Canada.

 Skimrende utseendet på denne perlen ble opprettet av brytning av lyset når den passerer gjennom lag av fossilet. Lagene er svært tynn og utsatt for sprekkdannelser og flassing, men de kan være en rekke farger, inkludert blå, fiolett, grønn, rød, rosa og produsere. Rød til grønn mønstre vanligste. Ettersom dette materialet er så sprøtt selges vanligvis med en understøttende bærer som kan bestå av amino lite stein ble funnet, eller en alternativ spor, slik som skifer eller glass.

 Ammolite er ofte solgt i form av trillinger, steiner som støttet Ammolite selv, og inkluderer en beskyttelseshette krystall. Det er omtrent fire på Mohs skala, og triplet en økt hardhet på mellom syv og åtte, som gjør dem meget sterkere. Det gjenstår å bli tatt i stykker eksponering for sterke kjemikalier, og overdreven sollys, slik som stein er utsatt for misfarging og flassing selv med en beskyttelseshette.

 Den melkeaktig utseende av dette materialet fører mange mennesker til å sammenligne med opal og perle, og faktisk den primære mineral stede i Ammolite er den samme mineral som mor gir henne strålende glød av perle. Mest klassiske det er solgt i form av polert cabochons brukes i halskjeder, øredobber og brosjer. Ringer laget av dette mineralet må nøye konstruert for å beskytte steinen, er slike ringer utsettes for mer trauma, enn andre smykker.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha