Hva betyr "HOTAS" Mean?

 HOTAS er et akronym for luftfart konsept Hands On Throttle og Stick. Dette konseptet består av å plassere så mange av de ofte brukte eller tilknyttede sjekker på gasspedalen og kontroll kolonne i et fly. Denne plasseringen gir mulighet for fjernstyring av kontrollene, uten piloten å fjerne hendene fra kolonnen og gassregulatoren eller side-stick. Den gjør det også for de tiltak som skal gjennomføres uten pilot visuell kontakt med frontruten kvadranten pause. Dette gjør en betydelig forskjell for å lette drift under høy belastning og stress faser av flygingen, som målfølging, landinger, in-flight tanking, eller selskapet formasjon.

 Utføre komplekse og overfylte manøvrer krever en høy grad av konsentrasjon og en konstant serie med kraft, pitch og roll kontrollinnganger. Som blir sagt, HOTAS konseptet gjør mye fornuftig som det holder begge pilot hender og visuell oppmerksomhet der den skal være - på oppgaven. Plassering av ekstra kontroller på joysticks, struper og er på ingen måte en ny praksis; gun aktuatorer ble plassert på styrekolonner jagerfly i begge verdenskrigene. Ny generasjon fly imidlertid en kunstform av HOTAS laget med ergonomiske kontroller vrimlet med hjelpe brytere og knapper.

 Mens multifunksjonssiden pinne og gasskontroll av en F-16 Falcon eller MiG-29 jagerfly er langt fra det enkle joystick hat switch montert på Spitfires og Mustangs av de siste årene, er det fortsatt prinsippet det samme. Ekstra kontroller på kontroll kolonner som vanligvis brukes i kontrollerte fly og, ideelt sett, holde forbundet med den overordnede hadde blitt plassert. For eksempel, kommersielle jetfly forsynt med minst en tast mikrofonen, blir automatisk pilot slått av, og trim brytere på åket for hver pilot, da disse funksjonene er ofte manuelt aktiveres under de faser av fly. Moderne jetfly har vanligvis effekt relatert eksterne kontroller montert på trykkhevearm. Automatisk farts aktivering og revers thrust levers er også plassert på gassen kvadranter av kommersielle fly.

 Den HOTAS Konseptet er ikke begrenset til de to luftfartøyet; mange andre kjøretøykontroller har en tendens til å være multitasking. En titt inne i cockpiten på et Formula One racing bil avslører et imponerende utvalg av padleårer og knapp på rattet. Akkurat som tilfellet er i et jetfly, og dette gjør at føreren kan skifte uten å måtte legge frem sine hender eller øyne, rattet og veien. HOTAS har også funnet sin vei inn i gjennomsnittlig familiebil i tillegg; lydsystem, kjørecomputer og cruise control knapper på ratt til mange nyere biler.

  •  Den HOTAS Systemet består av å plassere så mange av de ofte brukte eller tilknyttede sjekker på gasspedalen og kontroll kolonne i et fly.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha