Hva betyr "Jus ad bellum" Mean?

 I tider med konflikt, samfunn herjet av tvunget til å velge mellom to motstridende krefter: Ønsket om å skape fred og urovekkende muligheten for å lage krig i stedet. For å løse denne spenningen, har land og folk søkt ius ad bellum, som vanligvis betyr "rettferdig krig" eller "rett til å føre krig." Denne teorien gir retningslinjer for å erklære krig, så noen konflikt mellom landene ville ikke gå til militær styrke. Jus ad bellum erkjenner at krig noen ganger er nødvendig, og det erkjenner også at en krig skal utføres bare sett med visse moralske klausuler. Denne moralske klausuler omfatte spørsmål gjelder først og fremst til de årsaker og mulige utfall for en mulig krig.

 En kritisk tilstand av jus ad bellum fastslår at enhver krig må ha en rettferdig sak. Med andre ord, konflikt ikke på grunn av feil hensikter. Imperialistisk invasjon representerer en slik ulovlig formål. De fleste land vil vurdere selvforsvar eller forsvar av allierte som et gyldig eksempel på en rettferdig sak.

 En tilstand av krig bare legges inn når alle andre fredelige tiltak har vært utmattet former en annen del av jus ad bellum. Mekling og økonomiske sanksjoner er to vanlige alternativer til en krigserklæring. FN-pakten fra 1945 beskriver krigen som et siste alternativ.

 Tre forskjellige idealer eksisterer ius ad bellum: kompetent myndighet, kost-nytte-analyse, og rimelig håp om å lykkes. Først ideelle tankene om ikke å erklære krig til de personer eller grupper har myndighet til å gjøre det. Så mange land ikke anerkjenner en antatt dictatorâ € ™ s krigserklæring, og den aksepterte myndighet kan samle mer støtte. Krig uttalelser må også veie fordelene med å erklære krig mot den sannsynlige tap, nemlig økonomisk skade og tap av liv. I avveiningen av kostnader og nytte, de berørte parter må finne ut om de har en rimelig sjanse til seier i en væpnet konflikt i tillegg.

 Det 20. århundre opplevde flere pakter og avtaler mellom land som gir juridiske definisjoner og fundamenter for jus ad bellum. FN-pakten bestemmelser sette fordømmer bruk av vold i å erobre et anerkjent uavhengig region for det formål å gjøre den regionen produsert en territorium invaderende part. Denne pakten blant mange land anbefaler også at ratifikasjon etter en krigserklæring av medlemmer av FN. To andre multi-country pakter var instrumental i å lage sanksjoner mot aggressive, urettferdig krig også, Kellogg-Briand pakten fra 1928 og Nürnberg-pakten 1945. Generelt noen offisielle krigens lover må godkjennes av en militært personell eller borgere som bor i regionen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha