Hva bonusprogram?

 Bonusprogram, eller FFP, en belønning system skapt av luftfartsselskaper å øke kundenes lojalitet til et bestemt selskap. De fleste tildele poeng eller miles til kunden er basert på kan ta visse handlinger av klienten, som for eksempel å kjøpe en flybillett eller leie en bil fra en av partnerne i flyselskapet € ™ s. Bonusprogrammer er en fin måte å tjene rabatterte billetter eller andre belønninger, men kundene bør være klar over at det ofte er skjulte kostnader forbundet med innløsning av sine poeng.

 I 1981, American Airlines begynte FFP mani ved å innføre AAdvantage, sammen med Hertz leiebiler og Hyatt hotell. Den grunnleggende system betydde at for hver mil fløyet med selskapet, vil kunden få en gratis miles på kontoen sin. Dessverre er systemet litt mer komplisert som en frequent flyer mil er lik en mil fra selve flyturen. De fleste belønninger, for eksempel innenriks flybilletter, aren € ™ t oppnåelig til du får et visst sett antall miles, for det meste 25 000 eller 50 000 har oppnådd. Noen forbrukerundersøkelser sette den sanne verdien av en frequent flyer miles på ca 2 cents i amerikanske dollar.

 Etter American Airlines debuterte sitt system, de fleste andre store flyselskaper fulgte, sammen med ulike turoperatører, bil distributører og hoteller. Bonusprogram, det var mye mer komplisert som flyselskapene slet nå å gi incentiver og å trekke inn kunder. Mange flyselskaper dannet allianser med globale operatører i områder de ikke fungerer, slik at kundene skulle få poeng eller miles for å fly med Norwegian i forbindelse med sitt flyselskap FFP. De har også inngått samarbeid med kredittkortselskaper, slik at kundene kan tjene poeng for hver dollar brukt på sine kredittkort.

 Spesielt lojale kunder eller vanlige flygeblad som høye tall mile dratt ofte oppgradert til en elite status i FFP. Disse høyere nivåer, ofte stemplet som gull, sølv og platina så store bonuser for aktive kunder. Gratis innenlands oppgraderinger til forretnings- og førsteklasses seter, tilgang til eksklusive lounger og en dobling av mengden av kjørelengde opptjent for flyreiser er noen vanlige fordeler for elite kundenes bonusprogram.

 Poeng kan innløses for flybilletter enn mange andre ting. Noen bonusprogram har muligheter til å donere penger til veldedige organisasjoner som inkluderer flyreise, slik som Make-A-Wish foundation nødvendig. De kan som regel løses inn for gavekort til butikker som Macyâ € ™ s og Amazon. Du kan også være i stand til å bruke dem for rabatt reise muligheter med andre partnere, for eksempel gratis opphold på hotell eller flere dager med en leiebil.

 Forstå hvis du bruker bonusprogram vil du sannsynligvis bli pålagt avgifter på kjøp, og kan også kreve et gebyr for forson miles på alt. Du kan også lades når det ikke er aktivitet på kontoen din for en lang periode. Noen innløsninger kan være en bedre verdi enn andre; hvis du har nok for en gratis innenlands fly i USA, som er et sted 3000 miles har en bedre verdi enn å fly til neste tilstand er over.

 Når du velger en bonusprogram, prøve å møte dine personlige reisebehov. Hvis du besøker et område flere ganger, må du velge et flyselskap som flyr eller gir ekstra belønninger for gjenta flyreiser. Bonusprogram kan være en stor ressurs for noen vanlige reisende som ønsker å spare penger. Selv på grunn av kostnadene, belønningen er faktisk ganske sjelden, de er ofte sterkt nedsatte fra vanlige takster, og det kan være vakker.

  •  Noen flyselskaper tillate passasjerer å oppgradere til business-class seter i bytte for frequent flyer miles.
  •  American Airlines innførte bonusprogram i 1981.
  •  Hyppige flyger miles kan brukes til å kjøpe gratis flyreiser.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha