Hva bør jeg gjøre om en savnet p-piller?

 Mangler en pille kan øke risikoen for graviditet. Hvis du bruker en kombinasjon pille, bør du bruke backup beskyttelse, ta to piller på en gang, eller hoppe over noen eller alle av de inaktive piller i ryggsekken. Hvis du tar en progestin-bare pillen, vil du sannsynligvis trenger å ta pillen så snart du husker å ta og bruke back-up prevensjon for to til syv dager etter den glemte pillen.

 Det er vanlig for mange kvinner glemmer kombinasjonen pillen en dag. Hvis dette skjer med deg, ta den glemte pillen så snart du husker det, og ferdig med ryggsekk som planlagt. Hvis du gikk glipp av p-piller er en sukkerpille på slutten av mest emballasje, kaste pillene bort og fortsette å ta de resterende inaktive piller; er det viktig å aldri lenger enn syv dager uten noe aktivt pille. Hvis du glemmer en pille i den første uken av en ny pakke, kan du bruke en sikkerhetskopi prevensjonsmetode for neste uke. Kombinasjonen av syv dager uten hormonell prevensjon under den inaktive delen av pakken, og deretter en pille som mangler i den første delen av den aktive delen kan redusere prevensjonseffekt.

 Mangler to eller flere aktive p-piller kan øke sjansene for å bli gravid betraktelig; uansett hvor i pakken du er, må du bruke en sikkerhetskopi prevensjonsmetode for en uke etter at du gjenoppta ta pillene dine. Hvis du oppdager at du har gått glipp av noen piller, de fleste leger anbefaler å ta to piller på en gang, gjenoppta dressen din, og bruk av backup beskyttelse i en uke. Hvis du går glipp av to eller flere piller i tredje uke av en dress, må du avslutte den aktive piller i ryggsekken og gå direkte til din neste pakke, hopper de inaktive piller i den første hovedfeltet. Hvis du går glipp av to eller flere piller i den første uken av ryggsekken og hadde ubeskyttet sex, kan det være lurt å bruke nødprevensjon å beskytte deg mot en uønsket graviditet. Hvis du bare har gått glipp av to av de inaktive piller, kaste pillene bort og fortsatte å ta drakten som planlagt.

 En savnet p-pillen når du tar progestin-only piller kan øke sjansene for å bli gravid. Mens beste kombinasjonen piller tas på omtrent samme tid hver dag, det er absolutt nødvendig å inkludere kun progestin piller på samme tid for å maksimere prevensjonseffekt. Hvis du ikke gjør din pillen innen tre timer etter den tiden du vanligvis ikke trenger å ta, bør du ta pillen så snart du husker det og bruke back-up prevensjon for de neste to dagene.

 Hvis det har gått mindre enn tre timer, ta pillen så snart du husker og bruke en backup for de neste 24 timene. Hvis du går glipp av en dag eller mer av din progestin-only pillen, pakke din CV som planlagt og bruke en sikkerhetskopi prevensjonsmetode i minst sju dager. Hvis du har hatt ubeskyttet sex i denne perioden, kan du bruke nødprevensjon å sørge for at du ikke er gravid. En savnet p-piller, eller en kombinasjon av en progestin alene, kan i stor grad redusere effekten av prevensjon; å ta p-pillen hver dag som planlagt er en av de beste måtene å beskytte deg mot en uønsket graviditet.

  •  Hvis du oppdager at du har gått glipp av noen piller, de fleste leger anbefaler å ta to på en gang.
  •  Med en ekstra form for prevensjon, for eksempel kondom, under seksuell aktivitet kan være nødvendig for å sikre beskyttelse mot graviditet.
  •  En savnet p-piller kan øke risikoen for en uønsket graviditet.
  •  Mangler en p-pille kan øke sjansen for graviditet av en kvinne.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha