Hva bør jeg vite om Anguilla?

 Anguilla er en liten øy i Karibien, ikke langt fra øya Puerto Rico. Landet er lovlig en avhengighet av den britiske kronen for seg selv, men med et spesielt forhold til Storbritannia. Det er mindre enn 40 square miles, med den lengste siden spredt over bare 16 miles.

 Litt mindre enn 15.000 mennesker bor på Anguilla, de fleste er innfødt Anguillians av afrikansk avstamning. Et økende antall utlendinger velger å gjøre sine hjem i Anguilla, hovedsakelig borgere av Storbritannia eller USA. Mange velger å leve på Anguilla på grunn av den vakre naturen, mildt klima og avslappet livsstil.

 På grunn av sin lille størrelse og dårlig jord, er Anguilla lite egnet for jordbruk. Øya har få naturressurser. Økonomien er hovedsakelig basert på turisme og gir et fristed for utenlandske selskaper, i form av mange karibiske land.

 Anguilla ble opprinnelig befolket av indianerstammer som kom fra det søramerikanske fastlandet. Selv om disse gruppene ofte fra forskjellige stammer og kulturer, de er vanligvis referert til som Arawaks og var innbyggerne i mange av de karibiske øyene i pre-colombiansk periode. De eldste gjenstandene daterer seg tilbake mer enn 3000 år siden, og de første spor av permanente bosetninger er litt mer enn 1400 år gammel.

 Den vestlige oppdagelsen av Anguilla er åpen for noen debatt, med noen fraksjoner hevder at Columbus oppdaget på øya i de tidlige 1490s, og andre sier at den første kontakten ble laget av den franske på midten av 1500-tallet Uavhengig av hvem først oppdaget på øya, det var den engelske laget den første langsiktig bosetting - selv å ha hatt den nederlandske krav på et tidligere fort - 1650.

 De engelske avlinger på Anguilla, til tross for enkelte fiendtlige krefter. Caribbean gjentatte ganger raidet den engelske kolonien, og den franske kom senere, til slutt å fange øya for en tid. Avlinger gjennom det hele forble relativt dårlig, med Anguilla dårlig jord og harde klimaet gir litt av en langt fra ideelt miljø for de populære avlinger av mais og tobakk.

 De fleste av de britiske forlot øya etter at slaveriet ble avskaffet på 1830-tallet, og de resterende befolkningen ble stort sett frigitte slaver. Disse frigitte slaver fortsatte å bo på øya, livnære seg på fisk og jobbe de andre vekster for knappe yield. Rundt denne tiden ble Anguilla også lagt inn av britene i en konføderasjon med nabo St. Kitts, en del av en samlet enhet som vil fortsette til 1960 - til tross for sterke protester fra Anguillians.

 De Anguillians utstedt en formell separasjon av den kombinerte stat i 1967, og utviste alle St. Kitts politiet på øya. Den britiske tilnærmingen å komme til enighet med den midlertidige regjeringen Anguillian, og sendte en rekke britiske tjenestemenn i de kommende år for å prøve å komme til enighet - ingen av dem fast. I 1971 hadde den britiske jobbet på en midlertidig plan, hvor Anguilla fikk lov til å skille seg fra St. Kitts relativt enige om - selv om det var ikke før 1980 at Anguilla var fullt anerkjent som et eget britisk avhengighet.

 Anguilla er et fascinerende land med en rik og levende historie. Det er et ideelt reisemål, med vennlige mennesker, flott vær, vakre korallrev og dykking, og et utvalg av overnatting valg. Mens den juridiske valuta Anguilla er East Caribbean dollar, er den amerikanske dollaren allment akseptert. Dette, kombinert med engelsk som det nasjonale språket, noe som gjør det til et veldig enkelt sted å besøke og utforske.

  •  Korallrev, som denne, er i nærheten av Anguilla.
  •  Anguilla er populært blant dykkere.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha