Hva bør jeg vite om Brasil?

 Den Føderale republikken Brasil, bare kalt Brasil er et land i den nordøstlige delen av Sør-Amerika. Det er den femte største landet i verden, har den femte største befolkning og er den fjerde største demokrati. Det grenser mot Atlanterhavet i øst og grenser Venezuela, Surinam, Guyana, Fransk Guyana, Uruguay, Argentina, Paraguay, Bolivia, Peru og Colombia. Hovedstaden er Brasilia, og den største byen er São Paulo. Det offisielle språket er portugisisk.

 Historie

 Brasil ble først kolonisert av portugiserne i de tidlige 1500-tallet, utviklet en økonomi basert på eksport av landbruksprodukter som sukker. På 1700-tallet, ble gull og diamantforekomster oppdaget og minelagt for å nedbetale gjelden til den portugisiske kongelige hoff. I 1822, brasilianerne erklærte uavhengighet og Dom Pedro ble kronet som den første keiser av Brasil. Pedro styrt av en grunnlov basert på at av Portugal og Frankrike, med utøvende, lovgivende og dømmende grener av regjeringen moderert av en fjerde gren som ble styrt av keiseren.

 I 1889 trakk Pedro sønn som keiser og landet ble erklært en republikk. Regjeringen er generelt stabil, selv om de militære tok makten fra 1930-1954 og igjen 1964 til 1985. Demokrati ble restaurert i 1988, da den nå pågående føderale grunnloven ble vedtatt, og Fernando Collor de Mello ble president i 1990. Den nåværende presidenten Luiz Inácio Lula da Silva.

 Geografi og klima

 Geografien i Brasil er mangfoldig, med deler av regnskogen i Amazonas i nord og små åser og lave fjell i sør. Flere fjellkjedene ligger langs Atlanterhavskysten. Hovedtyngden av landet inngår i tropene fordi ekvator krysser den nordlige delen av landet, men den sørlige delen av Brasil er moderat.

 Økonomi

 De viktigste eksportprodukter inkluderer fly, kaffe, etanol, soyabønner, og tekstiler. Landbruk, gruvedrift, industri og tjenester sektorer er store og utviklet, og Brasil kommandoer også en stor arbeidsstyrke.

 Demografi

 Den brasilianske Institutt for geografi og statistikk klassifiserer befolkningen inn i fem kategorier: svart, hvit, Pardo, gule og urfolk. Det er for tiden anslagsvis 93,1 millioner Whites, Browns 79,8 millioner, 12,9 millioner svarte, asiater, 919 000 og 519 000 indianere. Portugisisk er det offisielle språket og snakkes av nesten alle beboerne.

 Kultur

 Brasiliansk kultur er sterkt påvirket av sin portugisiske koloniseringen. De musikalske sjangere av Bossa Nova og Musica Popular Brasileira har vært en viktig bidragsyter til den globale musikalske scenen. Den mest populære religionen er katolisismen med protestantismen som andre etter den nest største, men noen borgere er muslimer og buddhister. Fotball er den mest populære sporten, og den brasilianske fotball lag har vunnet World Cup turneringen fem ganger.

  •  Fotball er den mest populære sporten i Brasil.
  •  Brasil produserer jevnlig de beste fotballspillerne i verden.
  •  Diamantgruver som finnes i Brasil bidro til å nedbetale gjelden til Portugal på 1700-tallet.
  •  Brasil er den femte største landet i verden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha