Hva er Air opprinnelse?

 Opprinnelsen til luft slik vi kjenner det begynner med Oxygen Catastrophe, også kjent som den store Oksidasjon, som skjedde om lag 2,7 milliarder år siden. For dette oksygeninnholdet i luften i ca. 1/50 av en prosent. Dette er i likhet med oksygeninnholdet i atmosfæren i Mars, omtrent 1 / 5te av en prosent. Akkurat som dagens Mars, atmosfæren av den tidlige jorden var hovedsakelig karbondioksid. Dag, atmosfære som inneholder 20% oksygen, og bare 0,038% av karbondioksyd, noe som gjør luften pustende for oksygenavhengige organismer som selv.

 Med bruk av oxyphotosynthesis i mikroorganismer, var dette karbondioksid gradvis fordøyd, skape "avfallsprodukt" elementært oksygen. Oxygen Catastrophe er klart avgrenset i den geologiske posten ved innføring av store mengder oksygen jern. Disse restene kalles banded jernformasjoner. Arrangementet er en "katastrofe" fordi oksygen giftig for anaerobe organismer som utslettet arrangementet i stort antall. Det var en forsinkelse på omtrent 300 millioner år for utviklingen av de første oksygen-produserende organismer, og den fulle Oxygen katastrofe.

 I de påfølgende milliarder av år, blomstret oxyphotosynthesizing organismer som flere og flere elemental oksygen. Historien til luft, fra praktisk talt null oksygen til 20% oksygen, strekker seg over mer enn to milliarder år. I karbon perioden, omtrent 250 millioner år siden, da planten blomstret, oksygennivået var enda høyere enn de er nå. Dette er lov til eksistensen av svært store insekter, inkludert en øyenstikker, Meganeura, med en to meter span. Aerial i dag ville kveles til Meganeura, på grunn av den relative mangelen på oksygen.

 Letingen pågår for utenomjordiske planeter med luft sammenlignes med jorden, uten hell før nå. Ved tett sammen for å undersøke spektret av en planet kroppen, kan astronomene bestemme den kjemiske sammensetningen, selv om det legeme er meget fjernt. Dette er den samme teknikken som brukes til å bestemme den kjemiske sammensetning av fjerntliggende stjerner.

  •  I dag inneholder luft om lag 20 prosent av elementært oksygen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha