Hva er antisosial atferd?

 Antisosial atferd kan generelt karakteriseres som en generell mangel på overholdelse av sosiale skikker og normer som gjør at medlemmene av et samfunn eksistere i fred. Mange mennesker som viser denne type atferd kan virke sjarmerende, men ofte føre til skade på andre og viser liten anger for sine handlinger. Antisosial atferd kan være en del av et større atferdsforstyrrelse eller personlighetsforstyrrelser, inkludert antisosial personlighetsforstyrrelse og sett på menn oftere enn kvinner.

 Kjennetegn

 En person som viser antisosial atferd kan synes å være karismatisk og utgående i starten, men det faktum at disse menneskene har en tendens til å gjemme seg veldig egoistisk og selvsentrert. Mangel på bekymring med andre folks meninger om personen kan virke frigjørende for andre som kan føle seg fanget inne i rollen samfunnet. Aktivitetene foreslått av noen med atferdsforstyrrelser som tør å være ved første blikk og glede kan snart være farlig eller ikke ta hensyn til andres velferd, men. Personer med antisosiale personligheter er også mer sannsynlig å misbruke alkohol og narkotika.

 Antisosial atferd innebærer ofte fiendtlighet og aggresjon, noe som kan ta form av verbal eller fysisk mishandling. Noen mennesker kan være sint nekter å følge reglene i en situasjon, eller aktivt trosse myndighet av en forelder, lærer eller arbeidsgiver. Både barn og voksne kan lyve og stjele for å få det de ønsker, eller bare for å skade andre.

 Årsaker

 Folk i alle aldre kan vise antisosial atferd. Når barn utvise denne oppførselen, er det generelt referert til som "en atferdsforstyrrelse." Forskere har visse faktorer assosiert med atferdsforstyrrelser hos barn, finne både miljømessige og genetiske komponenter. Mens den genetiske faktoren ikke er godt forstått, noen studier tyder på at en bestemt variant av et gen som transporterer serotonin, et mulig prediktor for antisosial atferd hos barn. I tillegg kan personlighet og temperament av et barn påvirker hvordan han reagerer på omgivelsene sine som tilstander som Attention Deficit Hyperactivity Disorder eller depresjon.

 Barn med atferdsforstyrrelser er ofte ofre for overgrep eller utsatt for miljøer hvor harde straffer er felles. Mange av disse barna har vokst opp med foreldre som er uforenlig atferd varierte fra overdreven lempning dreven straff. Slik inkonsekvens kan føre et barn ikke vet hvordan de skal svare på en utfordrende situasjon, og han ble sint og ut når han ikke får sin vei. Barn av en forelder med antisosial personlighetsforstyrrelse kan lære gjennom eksempel at aggresjon og en mangel på respekt for andres behov er normal oppførsel.

 Ifølge forskning, atferdsforstyrrelser, som utvikler seg før puberteten er mer sannsynlig til å fortsette inn i voksen alder, mens et barn som antisosial atferd utvikles senere, ved eller etter puberteten, har en bedre sjanse til atferden ikke fortsette i voksenlivet. Mange tenåringer utvikle atferdsproblemer i puberteten, og selv om de kan være alvorlige, de fleste av dem vokser. Dessuten, jo lenger forblir plage, desto vanskeligere er det å endre seg. De verste tilfellene, som sett hos voksne kriminelle som mordere, kan vanligvis spores tilbake til tidligere atferdsproblemer som barn.

 Personlighetsforstyrrelser

 Hos voksne ordensforstyrrelser del av en større personlighet, spesielt, hans antisosial personlighetsforstyrrelse. En person med denne tilstanden kalles en sosiopat, selv om begrepet er vanligvis brukt for folk med svært alvorlig form. Dette er en kronisk psykisk lidelse som ofte hindrer lider fra forming sunne relasjoner, holde nede en vanlig jobb og holde seg unna trøbbel med loven.

 Antisosial personlighetsforstyrrelse er vanligvis gruppert sammen med andre relaterte personlighetsforstyrrelser: borderline, Dramatiserende og narsissistisk. Disse forholdene er knyttet til om emosjonell eller dramatisk tenkning og atferd. Noen eksperter mener også at antisosial personlighetsforstyrrelse er nært forbundet med psykopati, der en person har ingen empati for andre ikke i det hele tatt. Forskning viser at mange mennesker med psykopatisk personlighet er ikke den samme tendensen til vold som mange gir antisosial atferd gjøre igjen, men.

 Erkjennelsen av antisosial atferd hos barn

 Barn eller ungdom med atferdsforstyrrelser som dette tre eller flere av følgende symptomer forenlig i sine personlighetstrekk:

 Behandling

 Antisosial atferd hos voksne er ikke lett behandles med psykoterapi eller medisiner, og det kan være vanskelig å motivere voksne til å forandre seg. Barn tegn på en adferdsforstyrrelse kan ofte bli behandlet, imidlertid, spesielt hvis virkemåten identifiseres på et tidlig stadium. Kognitiv atferdsterapi kan hjelpe barn og ungdom endre sin moralsk resonnering, læring empati, og arbeider med frustrasjon på en positiv måte. Jo lenger antisosial atferd kan fortsette, jo vanskeligere er det å behandle.

  •  Personer med antisosial personlighetsforstyrrelse ofte bruker sin sjarm til å manipulere andre.
  •  Narsissisme er ansett som en anti-sosial oppførsel.
  •  Personer med antisosial atferd kan nyte tilbringe tid bare, snarere enn med andre.
  •  Antisosial personlighetsforstyrrelse er ofte gruppert sammen med relaterte tilstander som Dramatiserende personlighetsforstyrrelse.
  •  Fiendtlighet og aggresjon er vanlig antisosial atferd.
  •  Fiendtlighet og aggresjon er ofte en del av antisosial atferd.
  •  Foreløpig er det ingen medisiner som er foreskrevet spesielt for å håndtere antisosial personlighetsforstyrrelse.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha