Hva er aortarot?

 Den aortarot, også kjent som den oppstigende aorta, er en vesentlig del av det fungerende humane hjerte. Det ligger nær sentrum av hjertet, ved begynnelsen av den buede aorta. Det tjener oxygenized blodet pumpe innsamling, fra den venstre ventrikkel og føres gjennom den nedadgående aorta til resten av kroppen.

 Funksjonen til oppsamling av aortarot, og en passasje for strøm av blod fra venstre ventrikkel av hjertet. Roten bærer filtrert, oksygenrikt blod fra hjertet inn i aortabuen, og ned og ut av den nedadgående aorta. Ut av den nedadgående aorta, reiser blod fra forskjellige arteriene som fører til resten av kroppen.

 Den aortarot er den første del av aorta, den største arterien i menneskekroppen. Det ligger i brysthulen, bak den venstre halvdel av brystbenet. Roten av aorta starter på aortiske ringrommet, karakterisert ved at høyre og venstre koronararterie tilkobling til aorta, og slutter ved grensen av perikardium. Det er innenfor hjertesekken, som har en beskyttende pose med hjerte og store blodkar.

 Roten er forholdsvis stor del av den midtre øvre halvdel av hjertet. Det er plassert til høyre for høyre atriet og venstre superior vena hule, og av lungearterien. Den aortarot ligger like under venstre innominate venen og over den store høyre hjertekammer, noe som gjør nesten hele nedre halvdelen av hjertet.

 Den aortarot er også kalt oppstigende aorta, fordi det er den oppadstigende del av den buede aorta. Aorta er bøyd oppover, der buen på aorta begynner, og de grunnlegg tips. Grensen for hjerteposen er skillet mellom den stigende aorta og bue av aorta. Etter toppen av buen av aorta, svingen ned igjen, og var den synkende aorta.

 Det er en bule i blodåreveggen der aortarot samsvar med aortabuen på grensen av perikardium. Dette fremspring resulterer i en oval form som forekommer bare i den delen av arterien. Utbulingen er forårsaket av en økning i kaliber av blodårene i beholderveggene. Denne regionen i aorta kalles pære av aorta.

  •  Et diagram av aorta.
  •  Den aortarot ligger nær sentrum av det menneskelige hjertet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha