Hva er Aurora Australis?

 Aurora Australis er en lys skjerm som kan sees på nattehimmelen over Antarktis i vinter. Det er også referert til som sydlys. I den nordlige halvkule, er dette det samme fenomenet kjent som nordlys eller aurora borealis. For å se nordlyset i Arktis, over nordlige Canada, Alaska, Russland og Skandinavia.

 Auroras er oppkalt etter den romerske guden for daggry, Aurora, som er det latinske ordet for daggry. Australis er det latinske ordet for Sør, mens Borealis er det greske ordet for nordavinden. Aurora australis betyr bokstavelig daggry, eller lys fra sør. Begge nordlyset har lignende egenskaper, og skiller seg bare i hvor de kan sees.

 En aurora er båndene av farget lys som kan ses i luften. Lyset er forårsaket av ladede partikler, elektroner, protoner og kollidere med andre molekyler i den øvre atmosfæren som omgir jorden. Spesielt, kolliderer de med nitrogen og oksygen. En del av den energien som kommer ut av slike kollisjoner blir emittert som lys eller fotoner.

 Rødt, grønt og blått lys er noen ganger sett under aurora australis. Når de ladede partiklene kolliderer med oksygen, produserte en grønn-gul eller dyp rød farget lys. Den gul-grønne er den mest vanlige av de to. Kollisjoner med nitrogen årsaken blått lys vil vises som en del av nordlyset.

 De ladede partiklene kommer fra Solen og er kjent som solvinden. Gjennom kontinuerlig reaksjoner som skjer på solen, er disse partiklene stadig utgitt og la solen med en hastighet på 300 til 1000 kilometer per sekund, eller omtrent en million miles per time. Ved disse hastigheter, kan partiklene når jorden i løpet av få dager.

 Eartha € ™ s magnetfelt bøyer disse partiklene når de når den øvre atmosfæren. De ladede partiklene blir begrenset av de magnetiske feltlinjer og reise rundt jorden. De elektroner og protoner som reiser langs feltlinjene i nord og sør magnetiske polene på jorden. Ved polene, til det magnetiske feltet nærmere jordoverflaten, slik at ladede partikler være med andre molekyler i atmosfæren.

 Den beste tiden å en aurora skjermen er i en høy aktivitet på solen Jo høyere aktivitetsnivå, desto mer ladede partikler løslatt og sendt til Jorden. Aurora australis kan bare vises mellom mars og september, og i løpet av resten av året, har Sydpolen sollys i 24 timer i døgnet. Når aurora australis er synlig, tar det vanligvis ca 15 minutter til en halv time. Det kan være 2-3 timer skal vises.

  •  Aurora Australis er en lys skjerm som kan sees på nattehimmelen over Antarktis, må ikke forveksles med aurora borealis, som kan sees over hele polarsirkelen.
  •  Auroras er målt på jordas magnetiske poler.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha