Hva er Bara Brith?

 Bara Brith er en tradisjonell walisisk brød som blir servert i bakerier og te butikker over hele Wales. Det kalles også en kake på grunn av tillegg av tørket frukt og krydder, men fordi Bara Brith laget med brøddeig er teknisk klassifisert som brød. Det er vanligvis serveres varm og smurte, og det toasts veldig godt hvis det ikke er noen rester.

 I Welsh, som kalles "flekkete brød", en referanse til de fargerike flekker ved å legge rosiner. Angivelig var Bara Brith oppfunnet da en kokk presset tørket frukt i den siste av brøddeig på slutten av steke dag for en spesiell opplevelse. Uansett opprinnelse, er frukten brød veldig populære blant de fleste som prøver det. Hvis du ønsker å spørre Bara Brith i Wales, prøv å be om "Bara Brith, gwelwch os yn DDA," eller "Bara Brith, hvis du vil."

 Brød laget med tørket frukt, nøtter og kandiserte ingredienser er svært gammel. Før oppdagelsen av gjær, som brus og bakepulver, ble mange søtsaker laget med brøddeig. Mange kulturer har en tradisjon av søte bakt som spesielle godbiter på helligdager og andre spesielle anledninger.

 For å gjøre Bara Brith hjemme, begynne med å nyte en kopp rosiner, rips, kandiserte appelsinskall og annen tørket frukt i te over natten. Kombiner en pakke gjær med tre spiseskjeer med varmt vann og la blandingen skummer i fem til ti minutter. Legg til en kopp varmet melk sammen med fem spiseskjeer smeltet smør, tre spiseskjeer sukker, ett stort egg, en teskje av en krydderblanding, og en teskje salt. Sakte legger til kna fire kopper mel til de våte ingrediensene og slå deigen på en plate i ca 10 minutter.

 Etter elting, deigen hvile i en tildekket skål på et lunt sted til dobbel størrelse, som bør ta litt over en time. Punch deigen ned og legge den anstrengt te gjennomvåt frukt, sakte elte. Når all frukten er integrert, legg deigen i en panne belastning heve til dobbel størrelse før børsting med smeltet smør eller melk. Deretter sette den i en forvarmet 375 grader Fahrenheit ovnen i ca 40 minutter, til bunnen av Bara Brith lyder hult når avlyttet. Dersom det er ønskelig, glasur brød med honning for en autentisk walisisk touch.

  •  Te butikker og bakerier over hele Wales å selge Bara Brith.
  •  Honning brukes som en glasur for Bara Brith.
  •  Bara Brith inneholder vanligvis rosiner og andre tørkede frukter.
  •  Appelsinskall er ofte inkludert i bara brith.
  •  Bara Brith nødvendig rips.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha