Hva er Berbere?

 Når du kommer opp med en blanding som er kjent for fet smaker, kanskje etiopisk mat ikke umiddelbart kommer til tankene. Berbere, en krydret blanding av etiopiske krydder, derimot, er en av spiciest blandinger av urter som brukes i matlaging. Selv om ingrediensene som brukes i blandingen kan variere, de vanligvis inkluderer fedd, rue bær, ingefær, allehånde, chili peppers, koriander og ajwain.

 Også kjent som rød pepper pasta eller urtepasta, er berbere typisk fremstilt som et gummiaktig kompositt. Avhengig av kokk-kokk eller kjøkken, kan enkelte Berbere oppskrifter være svært forskjellige. Noen kokker foretrekker bukkehornkløver i sin krydder. Andre kan havsalt, spisskummen, muskat, svart pepper, gurkemeie, timian, eller legge kardemomme. To mindre brukte ingredienser lang pepper og Aframomum corrorima.

 Hot og krydret, er dette etiopisk mix ofte brukt i tradisjonell lapskaus kjent som en hva. Inneholder også kjent som en wot, kan denne tykke løk-baserte måltid være noen form for kjøtt, inkludert biff, kylling, geit eller lam. Vegetariske alternativer er også gjort; wot kan være laget av linser og erter også.

 Mens steking mat, etiopiske kokker ofte avhengige av en krydret belegg. Dette belegget er vanligvis laget av berbere lim. Midtøsten og afrikanske kokker er svært avhengig av denne krydder for retter som stekt eller marinerte tibs kitfo. Frokost mat, som for eksempel pannekaker chechebsa, kan være forberedt med pastaen. Butters og andre matlaging ingredienser kan være smaksatt med krydderblandingen godt.

 Denne spesielle urteblandingen anses å være lik den blanding som er kjent som indisk krydder Masala. Krydder varierer i masala hvitløk og løk til ingefær og nellik. Som berbere, kokk og kjøkken masala variere avhengig av hva som blir gjort og preferansene til kokk-kokk.

 En annen lignende krydret blanding lik berbere er kjent som mitmita. Denne eksotiske blandingen inneholder en rekke typiske Berbere ingredienser som chili peppers og ingefær. Den brent oransje pulver inneholder ofte krydder som nellik, spisskummen, kardemomme frø, kanel og salt. Krydder er ofte brukt til smaken til bønner, kjøtt og andre matvarer.

 I tillegg til Etiopia, blir blandingen også mye brukt i Eritrea. Injera pannekaker av landet ofte kaller for ingredienser. Næringsrike grønnsaker måltider som tsebhi Birsen og kylling retter som tsebhi Derho bruker også blandingen.

 For å gjøre berbere, lett riste krydder som kreves over svak varme. Når kjølig, male opp de blandede urter. Lagre i en lufttett beholder på et kjølig og tørt sted.

  •  Ingefær er en vanlig ingrediens i berbere.
  •  Nellik brukes vanligvis i berbere krydderblanding.
  •  Chili Peppers er vanligvis brukt til å lage Berbere.
  •  Gurkemeie kan finnes i en rekke kombinasjoner av berbere.
  •  Berbere inkluderer vanligvis malt koriander.
  •  Vegetarisk berbere kan inkludere linser.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha