Hva er bevaring av tre?

 En treimpregneringsmiddel er en prosess eller en substans som, når den påføres på trevirke vil være sikret mot farer som råte, insektskader eller vann i lengre tid enn når man holder treet forble ubehandlet. Det finnes et stort antall forskjellige kjemiske og mekaniske prosesser som brukes for å bevare tre. Den mest vanlige stoff som benyttes i ikke-industriell trevirke er kobber. Hva rent mekaniske prosesser, varme og flammebehandling, de mest vanlige. I alle tilfeller er hensikten med en trebeskyttelse til luft og vann for å fjerne fra tømmeret uten splint eller sprukket disse.

 Tidlig trebeskyttelse ble gjort med banen eller tjære. Disse stoffene er fortsatt brukes i moderne trebeskyttelse er en rekke omstendigheter. Generelt, den petrokjemiske industrien, i banen og tjære til å være selv anvendes, fjerning av en del av den rotet som sammen med disse stoffer.

 Det finnes flere forskjellige forbindelser har blitt brukt på bakgrunn av den overordnede målet for vern og bruk av trevirke. Den vanligste ikke-husholdningsstøv kromatert kobber arsenat. CCA trebeskyttelse brukt som soppdreper kobber og arsen som insektmiddel, mens Chrome holder dem både i skogen. Dette gjør veden har en lys grønn farge, en felles posisjon på utendørs kabinetter, gulvmateriale og strømstolper.

 Fordi arsen er så giftig, har flyttet mange områder av ny konstruksjon med CCA. I stedet er de fleste av trebeskyttelsesmidler har gått til alkaliske kvaternære kobber eller kobber azoler. Disse konserveringsmidler virker mye på samme måte som CCA, men med færre negative bivirkninger. Som en ulempe, den høye mengden kobber i ACQ ødelegger jern og stål, noe som resulterer i mye mer forseggjort byggekostnadene.

 Utsiden av kobber, har forskjellige andre kjemikalier som er benyttet. To av de mest vanlige ikke-kobberforbindelser er borat og silikat-baserte. Disse gir tilstrekkelig beskyttelse, men svært lite i form av et insektmiddel. I tillegg har disse forbindelser vært utvasking ut av trevirket ved eksponering for vann, noe som gjør dem ubrukelige i enkelte områder.

 Kjøperen, borat og silikater er alle vannbaserte treimpregneringsmidler. Oljebaserte forbindelser, så som et petrokjemisk og vegetabilske oljer, er vanlig i industrielle behandlinger. Noen av disse stoffene har en høy giftighet for mennesker og en stygg lukt. Som et resultat, er de bare brukt i områder hvor tre er konstant våt, og der det ikke vil være mange mennesker.

 Varmebehandlinger er vanlig i noen områder som kjemisk alternativ. Heat som treimpregneringsmiddel har blandede resultater; ofte er avhengig av metoden som brukes og type av tre. Den grunnleggende ideen er varme endrer sammensetningen av trefiber, slik at de mer hydrofobe og mindre velsmakende insekter.

  •  En trebeskyttelse beskytter mot råte, insekter og vann holder tømmer.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha