Hva er blærestein?

 Blærestein, mer formelt utnevnt blærestein er store krystallisert form av urin bundet med mineraler som ikke kan passere gjennom urinrøret på grunn av blokkering av urin. Selv om en gang svært vanlig i den vestlige verden, er risikoen for nyrestein betydelig redusert ved tilgjengeligheten av bedre diagnostikk, antibiotika og bedre helse ernæring. Underutviklede land med liten tilgang til over rapportere den høyeste forekomsten av blærestein.

 Urinrøret kan være blokkert av mineral ubalanse forårsaket av dårlig kosthold, forstørrelse av prostatakjertelen, tilstedeværelse av urinveisinfeksjoner eller urinkateter, lang sikt. De fleste blærestein forårsake ingen symptomer selv, men gjør sitt predisponerende forhold. De fleste pasienter opplever at deres urinmengde er smertefullt, betydelig redusert eller helt blokkert. Langsiktig kroniske smerter kan forårsake urinveisinfeksjoner i blæren eller blod i urinen.

 Når urinmengde forårsaker smerte eller helt stoppet, er det viktig å se en lege så snart som mulig. Vanligvis vil legen røntgen for å visualisere nærværet av steiner. Hvis røntgenblærestein ikke kan visualisere suksess, kan en lege utføre en cystoskopi. Under cystoscopy, til et kateter med en liten kamera på inn gjennom urinrøret inn i blæren bestemme nærværet av steiner. Cystoscope kan også for å undersøke tilstedeværelsen av en blokkering av urinstrømmen.

 Når blærestein er diagnostisert, er de underliggende årsakene behandlet når det er mulig. Forstørrelse av prostata kan noen ganger bli behandlet kirurgisk. De med urinveisinfeksjoner er generelt gitt antibiotika. Urinkatetre byttes ut hvis det er nødvendig. Ofte når urinkateteret ikke blir erstattet som indikert, betydelige infeksjoner og forstoppelse. Endringer i kostholdet for å redusere visse mineralforekomster kan også anbefales.

 Legen skal få tak i nærvær av blæresten. Noen kjemikalier, når den settes inn i blæren, kan løse steinene, og å fremme deres passasje gjennom urinrøret. Med cystoskopi kan sjokkere behandlinger som tar sikte på stein føre dem til å bryte seg inn i små biter som enten er fjernet gjennom urinrøret eller gjennom. Urinering etter kirurgisk fjerning av blæren steiner kan være svært smertefullt for et par uker. Man må ta kontakt med oneâ € ™ s legen om når du skal kontakte ham eller henne som peeing fortsatt vondt etter et par uker.

 De fleste pasientene som er kirurgisk fjernet blærestein er i stand til å vende tilbake til den ordinære virksomheten innen to til tre uker. Ytterligere tiltak bør tas til reformasjonen av steinene der det er mulig, inkludert behandling av urinveisinfeksjoner, noen diett endringer, og videreutdanning for å forebygge kateterbruk og krav.

  •  Et utsnitt av en kvinnelig kropp med blæren i mørk rosa.
  •  En lege undersøker en x-ray for tegn på blærestein.
  •  Cystoscope kan brukes til å undersøke tilstedeværelsen av en blokkering av urinstrømmen.
  •  Langvarig bruk av et kateter sikt kan føre til blærestein.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha