Hva er Blight?

 Blight er en spesifikk form for skade på vev av planter etter kolonisering av en smittsom organisme, slik som et virus eller sopp. Ødelagte planter vil wilt, visne, og utvikle brun, ofte i tillegg til lesjoner på stilker og blader. Infeksjoner som ofte forårsaker sykdom på planter kjent som mugg, og kan være i mange forskjellige plantearter. Det finnes en rekke tiltak kan ta for gartnere å redusere forekomsten av pærebrann i sine hager og åkre.

 Planter skadet av pærebrann utvikler vanligvis flekker på bladene, etterfulgt av gulning, Wilting og bruning. Når planten begynner å dø, det kan fordampe. Deler av anlegget kan brekke eller bryte sammen, avhengig av kilde til infeksjonen. Blight kan spre seg fra plante til plante, noe som gjør en hel avling av skjemt og ubrukelig ødelagt eller deler av en prydhage.

 Tidlig Blight butikker, i begynnelsen av vekstsesongen, mens plantene utvikler. Planter kan ha bakterier problemer, eller bli syk og dø snart etter å komme opp. Sene ødelegger vente til slutten av sesongen og angrepet når plantene er helt moden. Forvasket, kan dette være en fullstendig ødeleggelse av en avling, slik som poteter, tomater eller mais måte, slik som ved sykdommen sprer feltet. For ettårige, kan fjerning av anlegget ta tak i problemet, men med faste planter og trær, kan ødelegger representere et stort tap som etablerte planter modne og bør fjernes.

 Det finnes en rekke teknikker for å håndtere pærebrann. Med ren, sunn jord for planting ofte anbefalt og jord kan også behandles for å drepe bakterier og sopp. På forsiden av ødeleggelsene, kan fjerning av infiserte planter bli anbefalt, anlegget er deponert sikkert slik de infisere resten av hagen. Det er også mulig aktuelle behandlinger på infiserte trær og planter for å drepe smittestoffer. Bestemmelsen i støttebehandling for å hjelpe til å reparere anlegget kan tillate det å overleve skadedyr.

 Gartnere er vanligvis utformet for å gi i planting og omsorg for sine hager. Fylte planter gang bli mer utsatt for smitte, samt planter som ikke kan vannes på riktig måte. Vanning sent på dagen kan føre til å holde fuktighet og påfølgende soppinfeksjon, for eksempel, mens planter med lite vann må være kan være overwatering Tarnished. Overvåke helsen til hagen nøye for tegn på sykdom og ta rask handling er etablert når sykdommen er av avgjørende betydning for å forebygge spredning av sykdommen.

  •  Pærebrann sykdommen kan spre seg gjennom en maisåker og ødelegge avlingen.
  •  Tørråte forårsaket den irske potet hungersnød av 1845.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha