Hva er Bulk Feeding?

 Bulk mat er en av de fem fôringsstrategier som brukes av dyr for å skaffe mat. Bulk makt er utstilt av dyr som spiser biter av andre organismer eller svelge dem hele. De andre fôringsstrategier inkluderer filter fôring, innskudd fôring, flytende dietter, og fagocytose.

 Bulk mat er en av de mest vanlige fôringsstrategier blant dyr, spesielt blant makroskopiske dyr, som vi er mest kjent. Mange planteetere, rovdyr og altetende mate i bulk service. Med unntak av noen hval som beiter filter i tjeneste, nesten alle organismer over et par centimeter i størrelse går inn i bulk matvarer, inkludert mennesker. Det er en av de mest effektive formene for ernæring, spesielt i landet - det er å gå rett til kilden til mat og tar en stor bit av det, så gjenta til fulle.

 En ikke-bulk ville mater organismer slike skolopendere som innskudd forer, og flere detrivores på land og sjø som spiser søppel i stedet for biter av levende eller døde organismer. Noen bulk matere, som kyr, er spesialisert til å konsumere planter, og å demontere store tønnelignende magene vanskelig å fordøye gress. Andre, for eksempel kattedyr og hunder er spesialiserte rovdyr, designet for å tære på levende organismer, drepe dem, og konsumere fersk drepe. En av de mest fleksible av organismer, omnivorer så som mennesker, både strategier bruk.

 Blant de største historiske bulk matere, de sauropoder, massive dinosaurer som levde under mesozoikum, tonnevis av plantemateriale som forbrukes per dag for å støtte deres enorme bulk. En sauropod, veide Brachiosaurus mellom 30 og 60 tonn. Disse dyrene hadde store steiner i magen, kalles gastroliths å knuse plantemateriale og slipper sin næring for videre fordøyelse.

  •  Blåhvalen er et filter mater, konsumere en diett nesten utelukkende består av krill.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha