Hva er "bundle of rights"?

 Bunt av rettigheter er et begrep som brukes for å ha sett knyttet grunneiere for å illustrere deres eiendom og intellektuell eiendom. Eiere kan lease, lisensiere, eller gi opp noen av sine rettigheter og dermed eier. Disse rettighetene er restaurert av en rekke aktiviteter. Bunt av rettigheter metafor, hver rett er som en pinne i en pakke. Eieren kan passere ut pinner uten å gi opp hele armen full, og kan ta tilbake polene og reintegrere dem i bunten.

 Anvende dette konseptet til fast eiendom er relativt gamle, som grunneiere har som regel rett til å eie, kontroll, og nyte sin eiendom. De kan velge å ekskludere folk fra deres land, og de har rett til å ultimate disposisjon. Hjemmet eieren kan velge å gjøre leie eiendommen, i hvilket tilfelle leietaker har rett til besittelse og glede, tar som stikker ut av bunten. Tilsvarende leietakere velger å utelukke uønskede fra deres eiendom.

 Leieavtalen ikke svekker andre rettigheter; utleier endelig besluttet hvordan du skal kvitte landet, for eksempel. Utleiere kan også ha andre rettigheter, som for eksempel servitutter, som ikke krenker gi bunt av rettigheter. Når en vei gjennom en gård, for eksempel regjeringen som har ansvaret for veien blir ikke å diktere hvordan landet skal brukes rundt veien. Bunt av rettigheter konseptet åpner for selektiv distribusjon av ulike eiendomsrettigheter uten å risikere den underliggende eiendom.

 Det er mulig heftelser på eiendommen, plasserer et annet eksempel på bunt av rettigheter i arbeidslivet. Et hus med en lien på det kan ikke fjernes uten samtykke fra panthaver, men eieren fortsatt styrer huset. Når eieren mistet sikkerhet, retten til å ha returnert, og panthaver ikke lenger noen mulighet til å diktere betingelsene for salg.

 Dette konseptet kan også brukes til åndsverk. En rettighetsinnehaver eier en opphavsrett, og kan velge å lisensiere eller lease, eller donere for en lisens i tilfelle av en veldedig forsøke. Rettighetshavere har kontroll over hvordan du skal bruke sin intellektuelle eiendom, og kan redusere enkelte programmer, mens andre aksepterer den. De har en bunt av rettigheter under loven, som de kan velge å øve på måter som passer dem. Oppgivelse av en rettighet ikke automatisk true de andre, som gir mulighet for bedre kontroll av intellektuell eiendom, og samtidig fremme fri utveksling fordi rettighetshaverne ikke trenger å bekymre deg for utvanning av deres rettigheter.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha