Hva er Carpenter gotisk arkitektur?

 Carpenter gotisk arkitektur er en stil av arkitektur på midten av 1800-tallet blitt svært populært i USA. Mange eksempler på Carpenter Gothic hus kan bli funnet i mange regioner i USA, og noen av dem er på det nasjonale registeret over historiske steder, som et resultat av deres kulturelle verdi. Hus bygget i Carpenter gotisk stil kan også bli funnet utenfor USA, spesielt i New Zealand og Australia, selv om de kan bli henvist til mer vanlig som "Gothic Revival" hjem.

 Nygotisk bevegelsen fikk sin start på 1700-tallet, da arkitekter begynte å leke med temaer av middelalderarkitektur. I USA Carpenter gotisk arkitektur sjangeren ble fremmet av Alexander Jackson Davis, som satte gotisk stil fra en rekke samlinger av huset planer i Carpenter. Han foreslo at en av salgsargumenter for denne arkitekturen er at den kan brukes for hus økonomisk tilgjengelig for alle klasser fra skummende søtsaker for de rike til mer nøktern bolig for folk med mindre penger.

 Ulike funksjoner kan brukes til å identifisere Carpenter gotisk arkitektur. Den første er at denne stilen har en tendens til å være begrenset til hjem og kirker, og strukturene er laget av tre. En typisk Carpenter Gothic struktur har også en asymmetrisk planløsning, sammen med funksjoner som dype fasader, tårn, wraparound verandaer, pekte bue vinduer som de finner i katedraler, og en overflod av tre scroll detaljer. Det er også vanlig å se bord og list ytterkledning Carpenter gotisk arkitektur, men dette er ikke obligatorisk.

 Et berømt eksempel på Carpenter gotisk arkitektur kan sees i den ikoniske maleriet American Gothic, som illustrerer mer flate enden av spekteret, men de travleste vinduer og bratte gavler karakteristisk for stilen kan sees tydelig. Carpenter gotisk arkitektur er noen ganger referert til som Rural gotisk, selv om mange Carpenter Gothic strukturer kan sees i mer permanente områder.

 En av grunnene til at Carpenter gotisk arkitektur tok var utviklingen av bla så, tre selskaper som tillot masseproduksjon av rullet treverk. Før så utvikling av damp, ville dette treverk være hånd-cut med en stor kostnad; masseproduserte scroll gjort det mulig å sette inn lister i store mengder til ulike hus. Snudde treverk viste også innendørs, på søyler, trim og bærebjelker, roterende strukturer i kunst og funksjonelle bygninger.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha