Hva er catachresis?

 Generelt er en catachresis en feil i språket. For de fleste tilfeller innebærer det at bruken av et ord i feil kontekst eller overbelastning av ordet, betydningen av normen. Blandede metaforer er et fremtredende eksempel på catachresis. Enkeltpersoner kan delta i et misbruk av et ord utilsiktet, eller de kan misbruke ordet bevisst for å skape en stilistisk eller retorisk effekt. Bruke catchresis skiller vanligvis et ord fra sin bokstavelige betydning, så det er en talemåte.

 En cathachresis ville endre betydningen av et ord. Dersom endringen innebærer fra utilsiktet erstatte ett ord med et annet ord følelse av mening, har vært en malapropism. Dette skjer vanligvis når to ord er de samme, som for eksempel bruk av begrepet "elektriske" i en setning i stedet for ordet "valg". En tilsiktet endring kan anvendes som en litteratur instrument, et middel for å gjøre et punkt eller som et uttrykk for følelser ekstreme. Når noen har funnet en glatt politiker, for eksempel, er begrepet "glidelås" mer som en kommentar til politikeren krypdyr personlighet enn en bokstavelig referanse til gli over en overflate.

 En av de mest fremtredende eksemplene på en catachresis er blandet metafor, og dette tallet oppstår når en person er ute etter å skape en overdrevet og ulogisk sammenligning mellom to objekter. Med andre ord, to gjenstander, sammenlignet med ingen åpenbare likheter. Blandede metaforer er ofte bevisst på som kreative og unike måter å uttrykke bestemte ideer litterære verk. I William Shakespeares berømte spille Hamlet, inneholder en Hamlet mest berømte tale en catachresis av dette løpet: "... å ta våpen mot et hav av problemer" Krig og havet: for denne sammenligningen, har forfatteren en forbindelse mellom to tilsynelatende smidd urelaterte emner.

 Forsettlig catachresis er spesielt fremtredende arbeid i postructuralist. Denne litterære filosofi trives på tvetydighet og bryte ned de tradisjonelle litterære teknikker, strukturer og betydninger. Som sådan postructuralist forfattere omfavnet den ordspill og forvirring som ligger i catachresis. Derfor catachresis vrimler av slike verk. Lyder kan høres snarere enn sett, ville mørket være klart om en person kan oppleve en kjedelig kanten.

 Noen ganger kan det være et ord eller catachresis referanse som ikke eksisterte tidligere lage og i slike tilfeller, å fylle et tomrom i betydning. For eksempel har noen ord er grammatisk feil, men er så allestedsnærværende i bruk de blir en uoffisiell del av et språk. Det engelske ordet "ikke" er et slikt eksempel, og det kalles en gaffe. Ord kan også bli opprettet for å beskrive en tidligere ukjent handling som har blitt vanlig i populærkulturen. I dataverdenen, for eksempel ordet "tweet" har blitt anerkjent som en henvisning til de meldinger som er opprettet på det sosiale nettverket som heter Twitter.

  •  Poeten og dramatikeren William Shakespeare brukte catachresis i sitt forfatterskap.
  •  Hamlet bruk av uttrykket "å ta våpen mot et hav av problemer" er et eksempel på en catachresis.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha