Hva er Cathepsin K?

 Cathepsin K er et protein som er en type protease, et enzym som andre proteiner. Det er også et medlem av familien av katepsiner. Denne spesifikke cathepsin spiller en rolle i nedbrytning av benmatriks som en del av ben re-absorpsjon og metabolisme. Balansen av riving og ombygging bein kan gå galt, som fører til osteoporose. Cathepsin K-hemmere undersøkt som potensielle medikamenter for å blokkere denne prosessen, og tilstander som osteoporose.

 Proteaser er en stor gruppe av proteiner som er delt inn i forskjellige klasser basert på deres substrater og strukturen av det aktive sete. CTSK er en cystein protease, fordi det er aminosyren cystein i det aktive sete. Mange proteaser er produsert i større inaktiv form kjent som et zymogen, og de ikke skader omgivende vev. Den cathepsin familie av proteaser som er produsert i denne form, og cathepsin K spalter under sure betingelser, for å produsere en mindre, aktivt enzym.

 De fleste medlemmene av disse proteaser er i lysosomer. Disse cellulære avdelinger som er meget sure og full av enzymer som nedbryter cellekomponenter. Cathepsin K ble opprinnelig funnet i slike kammere. Den lave pH i lysosomene stimulerer aktivere enzymet i seg selv. CTSK ekstracellulære også bli funnet i det sure miljø i hvilket benvev gjennomgår metabolisme.

 Benmatriks gjennomgår en prosess med konstant ved hjelp av spesialiserte celler som kalles osteoklaster, og deretter gjenoppbygd degradert av andre typer celler. Denne fremgangsmåten er vanligvis i likevekt og bein beholder sin styrke. Som kvinner blir eldre, spesielt etter overgangsalderen, beinmasse ofte tapt ved et overskudd av cathepsin K aktivitet. Dette kan føre til sykdom kjent som osteoporose, hvor beina er sprø og knekker lett. Forstyrrelsen kan være alvorlig, og denne tendens til å resultere i tap av mobilitet, og noen ganger bryte opp tidlig død.

 Det finnes legemidler som kalles bisfosfonater til behandling av osteoporose. De kan ha alvorlige bivirkninger, og klinikere er ute etter alternative medisiner. Katepsin-K-inhibitorer var logiske valg å fokusere på grunn av deres rolle i å blokkere nedbrytning av skjelettkomponentene.

 Den cathepsin K inhibitor Odanacatib er lovende i kliniske studier i USA avslørt, og blir utviklet av legemiddelfirmaet Merck. Dette stoffet har bestått kliniske studier for sikkerhet og og utstillinger lovende resultater i å øke bentetthet hos postmenopausale kvinner. Innføringen av denne medikament for bruk i USA er avhengig av kliniske forsøk som viser at medikamentet med hell å lindre symptomene på osteoporose, for eksempel øke benmasse og frakturer er begrensende.

  •  Katepsin K-inhibitorer kan anvendes til behandling av osteoporose.
  •  Asiatisk-amerikanske kvinner med høy risiko for å utvikle osteoporose.
  •  Svake bein assosiert med osteoporose kan føre til eldre mennesker er spesielt utsatt for fall.
  •  Som kvinner eldre benmasse er ofte tapt på grunn av et overskudd av cathepsin K-aktivitet, noe som kan føre til osteoporose.
  •  Kyfose, noe som kan føre til en hunchedbacked utseende på grunn av osteoporose.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha