Hva er Coconut Chutney?

 Kokos chutney er en krydret pasta laget fra den hvite kjøttet av modne kokosnøtter. Denne chutney serveres som tilbehør til mange indiske retter og er oppkalt thenga chutney i Tamil. Det er veldig populært både i Kerala og Tamil Nadu. Serveres sammen med idlis, en slags kokt ris kake og dosas, flate ris pannekaker, det er ofte spist til frokost.

 Disse næringsrik chutney er veldig enkelt å lage. Grunnoppskriften består av å ta et par stykker av moden kokosnøtt kjøtt og male den med et par linser, grønn chili og curry blader i en food prosessor. Den er krydret med sennep, spisskummen, og karri blader stekt i litt olje. Det finnes mange forskjellige varianter som til slutt smaker veldig eksotisk. Fordi det er i den første plass, bruk av råvarer, ikke bare den endelige smak meget bra, men det kan også fremstilles i bare noen få minutter.

 En stift mat i Sør indisk diett, er kokos chutney å lage en av de raskeste tingene når gjester innom uventet under måltider eller når de måtte være sulten. De fleste hjem holde et par tørkede kokosnøtter lager på kjøkkenet. Hvis det er nødvendig, er kokos åpnet, knust av pounding på en hard, uknuselig bakken eller banke bruker et spesialverktøy på de riktige stedene. Ferskvannet samles opp og drukne, og stykker av kokos kjøtt blir deretter skåret ut av innsiden av skallet. Chutney sammen med dosas og idlis banked batter kan serveres veldig raskt til horder av sultne besøkende.

 Et lite kjent metode for fremstilling av kokos chutney kaller for blanding av et par stykker av rå mango, kokosnøtt, og sammen med et par flak av hvitløk, en chutney en skarp likevel har ganske forfriskende smak for å gjøre det. Mango kokos chutney er utmerket servert på ris og selv som en spredning på smørbrød. Variasjoner på grunnleggende oppskriften kan også asafoetida, koriander, mynte, tamarind og ingefær. Krydder nivået av chutney, generelt, kan variere fra mild til meget varme, avhengig av antallet av brukte pods.

 Det kan males til et meget tykt, grovt lim, eller en tynn vannlignende konsistens, avhengig av mengden av tilsatt vann under maleprosessen. I gamle dager ble kokos chutney og de fleste andre chutneys knust med en morter, kalt ammikal i Tamil. I disse dager, mat prosessorer erstattet stein morter i moderne byer. Noen familier bor i landsbyer fortsatt bruke de gamle steinredskaper på chutney for hånd sliping. Kokos chutney laget på denne måten er antatt å være en overlegen smak til chutney laget med en blender.

  •  Kokos chutney er laget av kjøttet fra modne kokosnøtter.
  •  Revet kokos.
  •  Kokos chutney serveres som tilbehør til mange sør-indiske retter.
  •  Curry bladene er en ingrediens i kokos chutney.
  •  Dyvelsdrek er et krydder som brukes i noen varianter av kokos chutney.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha