Hva er Coram Nobis?

 Coram nobis er et juridisk begrep for en stevning gjort av en dommer å fraflytte utfallet av en sak når en åpenbar feil av hendelsen inntraff. Hvis det ikke er mulig å evakuere utfallet i den opprinnelige saken, kan den justeres med en stevning for Coram nobis. Slike fullmakter er relativt sjeldne, og de kan brukes på forskjellige måter, avhengig av jurisdiksjon. I enkelte områder, for eksempel, er det ikke mulig å bruke denne typen rettslige stevning i en sivil sak bare straffesaker.

 En kandidat som søker om stevning for Coram nobis må kunne demonstrere feil av fakta og forklare hvorfor det ikke gjorde på den tiden var rettet. Faktafeil, av ulike grunner, alt fra uskyldig uvitenhet om et faktum på avgjørelsen av en aktor til å holde tilbake exculpatory bevis fra advokatene på siden av tiltalte. Tilfeller der folk ble skremt eller lurt til kilde fakta kan også brukes som et grunnlag for slike juridiske innkallingen.

 Folk kan finne ut om en faktisk villfarelse, etter en lang prøveperioden er over, eller kan være andre grunner til å utsette flyttingen til å søke en løsning på det tidspunktet feilen oppdages. Generelt, forklarer hvorfor det er en forsinkelse kan være en av de vanskeligste delene om å søke om en stevning av Coram nobis. I tilfeller hvor informasjonen ble tydelig holdt tilbake og folk bare oppdaget, kan innkalling være mer opplagt, men i andre, kan en dommer kreve å vise en stevning av Coram nobis ugunstige.

 Noen ganger slike krav og forhandlingene ikke du går frem når saken er avgjort og en ble straffet. I tilfelle av folk fra fengselet løslatt etter å ha sonet en dom, kan denne typen stevning brukes til å gjenopprette, eks-fangen til pre-overbevisning, gjenopprette stemmerett, slutter parole restriksjoner, og adressering eventuelle andre restriksjoner på den personen som en del av straffen eller vilkårene for prøveløslatelse. I sivile saker, kan forelegget brukes for å kaste en dom som å si opp noen for skader eller en kjennelse.

 En advokat kan forberede en underskriftskampanje for en stevning av Coram nobis, gå over årsakene til at innkallingen er forespurt og gir støttemateriell. Sjeldenhet av en slik rettslig stevning betyr at en advokat ikke kan bli godt kjent med prosessen og noen undersøkelser kan være nødvendig for å muliggjøre en mest mulig effektiv og nyttig begjæringen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha