Hva er de beste tipsene for Business Process dokumentasjon?

 Business Process Dokumentasjon er prosessen med å lage en utskrift av trinnene forbundet med en bestemt bedrift prosess eller prosedyre. Slik dokumentasjon bidrar til å standardisere prosedyrer og etablere beste praksis. Tips for å skape klare og effektive prosessdokumenter inkluderer bruk av lett forståelig språk, har flerparti dokumentasjon og skriving av både dokumenter detaljerte og forenklede jukse ark.

 Mange bedrifter gjør business process dokumentasjon for opplæringsformål. Dette betyr at mange mennesker som kan ha svært ulik forståelse er sannsynlig å lese dokumentene. Med sikte på å sikre maksimal effektivitet, bør de behandle dokumenter lett bli forstått av alle som kommer til å bruke dem.

 Eksperter anbefaler ofte skrivingen av slike dokumenter ved hjelp av språket tilsvarer en niende klasse lesing nivå. Forfattere bør også unngå bruk av teknisk sjargong. Når akronymer eller bransje begrepene brukes, må de først være klart definert. Det er også lurt å ta med en liste over definisjoner når du gjør business process dokumentasjon.

 Mens business process dokumentasjon er ofte avsluttes med en individuell dyktig i utviklingen av slike dokumenter, er det viktig for andre gjennomgå dokumentene før de settes inn i vanlig bruk. Hvis personen som skriver dokumentasjonen er ikke en ekspert er dokumentert i prosessen, disse bør en ekspert for å foreta en vurdering for å sikre at innholdet er teknisk korrekt. Dokumentene skal være vurdert av minst en person som er helt ukjent med prosessen, slik at eventuelle uklare instrukser eller manglende tiltak kan identifiseres.

 Detaljerte dokumenter er en viktig del av forretningsprosessen dokumentasjon. Til dokumentene forklare alle trinnene involvert i prosessen og kan også omfatte ytterligere informasjon som programmet kravene, juridiske restriksjoner og kontaktinformasjon for ulike trinn. Mens de viktige dokumenter for forklaring av fremgangsmåten, kan de være for lang tid eller store bruk daglig.

 En løsning på dette problemet er en jukselapp som kun er rettet mot de mest kritiske trinn og fungerer som en påminnelse når hele prosessen dokumentasjonen blir lest for å skape. Disse jukse ark bør inkludere en enkel måte å finne grunnleggende informasjon om hvert trinn. Det kan være lurt å gi siden eller den delen hvor informasjonen kan finnes i dokumentasjonen, slik at leseren har en referanse om han trengte mer informasjon. Slike plater blir ofte presentert som flytdiagrammer eller skisserer.

  •  Et tips for å skrive klare og effektive prosessdokumenter brukes vanlig språk.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha