Hva er de beste tipsene for pakking et sår?

 Viklet pakken er en medisinsk prosess som setter en lang tynn stripe av gasbind i et dypt sår for å hindre abscesser. Før pakking av et sår, alle materialer og verktøy må være sterilisert og montert, ettersom sterilisering vil hjelpe til å hindre en alvorlig infeksjon. Såret pakninger er løst satt inn i det med enten pinsett eller en bomullspinne, hvis det er nødvendig. En liten mengde av emballasjematerialet kan bli hengende ut for å gjøre det lettere å fjerne.

 Medisinske fagfolk vil noen ganger anbefale å plassere absorberende materiale i dype sår for å holde dem åpne. Emballasjematerialet blir ingen drenering, noe som kan bidra til å absorbere i forebygging av dannelsen av abscesser. Det fører også til innsiden av sårheling på utsiden av såret, forårsaker ubehagelig poser indre arrvev. Lange, smale strimler sterile gasbind er vanlige typer sår pakking.

 Før du pakker et sår, må alle verktøy og materialer steriliseres for å hindre at skadelige mikroorganismer som sårer. Metal verktøy som pinsett og saks kan steriliseres ved bløtlegging i alkohol. Såret emballasjen skal være igjen i den sterile emballasjen eller beholderen til den er klar til bruk.

 Hver person som er pakking et sår bør også vaske hendene med varmt vann og såpe. Bruken av operasjonshansker er også anbefalt. Også de områder hvor såret pakning vil også finner sted som rent og sterilt som mulig. Alle instrumenter må monteres innen rekkevidde før start.

 Prosessen med såret pakking kan noen ganger være ubehagelig eller til og med smertefullt. For å minimalisere ubehag, kan en over-the-counter analgetiske tas ca 30 minutter før pakking såret. Analgetika som kan forårsake blod tynnere som aspirin og naproxen, bør unngås da dette kan føre til blødning.

 Innpakningsmaterialet kan bare fjernes fra pakningen når den er klar til å pakkes inn i såret. Mengden av nødvendig emballasjen er avhengig av størrelsen av såret. Ved bruk av pakningsstrimler, eller lengde behøver ikke å skjæres inntil såret er pakket. Dette vil sikre at riktig mengde emballasjematerialet er brukt.

 Før du pakker et sår, noen leger anbefaler å skylle hulrommet med en saltoppløsning. Det neste er at emballasjematerialet enkle i det åpne såret. Dersom åpningen av såret er liten, kan pakningen være forsiktig presset ned med steril pinsett, tang eller bomullspinner. Såret bør ikke pakkes for hardt, da dette kan forsinke helbredelsesprosessen.

 Etter pakking av et sår, kan strimmelen pakke skjæres av, og det overskytende kan returneres til beholderen. Etterlot seg en svært liten "hale" av emballasjematerialet hengende fra såret vil slette og endre pakking mye enklere. Generelt såret pakning må byttes en gang i dag, og mengden av emballasje som må være mindre som såret gror daglig.

  •  Hvis såret åpningen er liten, kan pakningen være forsiktig presset ned med steril pinsett.
  •  Før pakking av såret, noen leger anbefaler at spyling av såret med en saltoppløsning.
  •  Sterilt gasbind skal brukes til pakking av et sår.
  •  En bomullsdott kan brukes til å pakke et sår.
  •  Medisinsk karakter hansker bør brukes ved pakking et sår.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha