Hva er de forskjellige musklene i øynene?

 Musklene i øyet under side, medial, mindreverdig og overlegen rectus, mindreverdig og den overlegne skrå skrå. Innenfor beinstrukturen for å støtte alle bortsett fra en av disse musklene - inferior skrå - danner en kjegle med spissen umiddelbart bak øyeeplet. Dette punktet er ringrommet i Zinn, og er det punkt ved hvilket den optiske nerven er i øyet. Ved mottak av signaler fra hjernen via den optiske nerven, musklene i øyet - også kjent som okulære muskler - tilveiebringe bevegelse av øyet.

 Den mediale rectus muskelen støtter den side av øyet nærmest nesen og er ansvarlig for øyebevegelser til broen på nesen og nesen. Den laterale rectus muskelen er på den andre siden av den mediale rectus. Det avhenger horisontalt og støtter den siden av øyeeplet lengst borte fra nesen, som er anbragt på øyebevegelser av nesen.

 På toppen av øyet er den overlegne rectus, og det er først og fremst ansvarlig for å bevege øyet opp. Det hjelper også for øyet å bevege seg i retning nedover, og øyet kan dreie på toppen av nesen. Mindreverdig rectus danner bunnen av kjeglen av muskler, og er plassert på bunnen av øyet. Det primære mål er å bevege seg over øyet, men det kan også bevege seg i øyet fra nesen til å rotere inne.

 Den overlegne skrå skiller seg fra de andre fire musklene som kjeglen. Forut for øyet, ved trochlea, en sene som tjener som en trinse og den øvre nesestrukturen er festet ved siden av øyet. Det primære formål er å rotere toppen av øyet til nesen, men det kan også hjelpe til med å bevege øynene nedover og utover. Den nedre skrå kobler ikke til spissen av kjeglen eller ringrommet av Zinn, men passerer under øyet og fester den øvre nesekonstruksjonen på utsiden av øyet. Det kan dreie fokus bort fra nesen og øynene beveger seg utover og oppover.

 Musklene i øyet er sagt å være "åk" sammen for å tilveiebringe samtidige og synkroniserte bevegelser i begge øyne. For eksempel fungerer riktig lateral rectus samtidig med venstre mediale rectus til en person foran til høyre. Også, selv om musklene er utformet slik at en person til hans eller hennes øyne konvergerer innover, eller bli en myse, en person kan ikke frivillig avvike hans eller hennes øyne. Musklene i øyet er ofte repareres med kirurgi hvis de ikke fungerer godt sammen.

  •  En menneskelige øyet.
  •  Anatomien i menneskets øye.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha