Hva er de forskjellige sjangere Horror?

 Det er ganske mange skrekk sjangere som kan bli funnet i litteratur, film, tv, poesi, og andre former for underholdning eller media. Mange av disse sjangrene lapper hverandre på en bestemt måte, ofte må forholde seg til lignende temaer eller med lignende elementer for å håndtere ulike forferdelige konsepter. Noen av de vanligste formene for sin redsel monster eller overnaturlige historier, gotisk skrekk og psykologisk horror. Andre vanlige skrekk sjangere inkluderer kropps horror, gore og splatter horror, skrekk og fremmed.

 Siden horror seg selv er en sjanger av litteratur eller historiefortelling, kan mange skrekk sjangre bli sett på som undersjangre, eller ulike aspekter av totalt sjangeren horror selv. Vanligvis skrekkhistorier designet for å oppmuntre til en følelse av frykt, avsky, frykt eller angst i salen. Dette er vanligvis oppnås ved å konfrontere betrakteren eller leseren scener, tegn og ideer som folk flest finner forstyrrende eller representant for emner og begreper som folk vanligvis ikke ønsker å konfrontere eller vurdere. Mange skrekk sjangere er slutt ukjente måter det blir brukt til å skape frykt eller panikk i det offentlige.

 En av de vanligste sjangeren er horror, en prøve eller over naturhistorie. Disse historiene ofte bruker overnaturlige eller umulige skapninger som vampyrer, varulver, spøkelser, zombier og andre skapninger av folklore og legender å sette frykt i det offentlige. Gothic horror er en slags skrekkhistorier der miljøet og miljøet er en viktig funksjon i historien, ofte ved hjelp av innstillingen for å skape en generell følelse av frykt og uhygge. Psykologisk skrekk er en slags horror der handlingen eller begreper som er ubehagelige i historien i stor grad psykologisk i naturen, ofte arbeider med galskap og felles frykt blant menn.

 Det er også noen skrekk sjangere som er mye mer fysiologisk i naturen. Body horror er en sjanger der den menneskelige kroppen brukes som den primære enheten selv med som publikum blir konfrontert med den grusomme. Disse historiene kan inkludere transformasjon eller lemlestelse av kroppen som et middel til en medfødt frykt for død eller tap av kontroll. Gore eller splatter horror er noe lignende, selv om det ofte fokuserer på de grusomme detaljene som mange mennesker finner frastøtende eller ubehagelig.

 I kontrast til dette, gjør fremmede horror vanligvis bruk av elementer fra utover menneskeheten til å innføre grusomme konsepter, ofte på grunn av ubetydelig rolle for menneskeheten i de større kosmos. Survival horror er en relativt ny form for redsel, eller i det minste navnet, fordi det er ganske nytt. I denne typen horror, er kampen for å overleve mot et tøft miljø ofte et bakteppe mot der grensen mellom menneske og umenneskelig handling trekkes, tenke gjennom katastrofer påvirker naturen av den menneskelige rase og hva folk kan gjøre for å overleve.

 Mange skrekk sjangere er oppkalt etter eller i forbindelse med populære forfattere skrev historier om de bestemte arter eller opprettet. Clive Barker, for eksempel, bruker ofte kroppen eller splatter horror med overnaturlige elementer for å konfrontere en leser den grusomme; Mange vil beskrive lignende verk ved å sammenligne dem med Barker. Edgar Allen Poe er kjent som en mester i gotisk horror, ofte med overnaturlige temaer også, og en historie om beslektede emner kan beskrives ved å sammenligne den Poe. "Lovecraftian" horror inspirert av verkene til HP Lovecraft, ofte opptatt av det overnaturlige og utenomjordisk, å bruke disse elementene til psykologiske historier der folk ofte mister sine sinn når møtt med å fortelle uransakelige og ukjennelig vesener fra utenfor vår virkelighet.

  •  Alien horror er en populær sjanger.
  •  Psykologiske skrekkhistorier kan settes i et psykiatrisk sykehus.
  •  Skrekk sjangere inkluderer vanligvis overnaturlige elementer.
  •  Skrekk sjangere er slutt ukjente måter det blir brukt til å skape frykt eller panikk i det offentlige.
  •  Paranormal fiction avtaler med spøkelser og andre ånder.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha