Hva er de forskjellige sutur teknikker?

 Behandlinger for en åpen skade såret eller et kirurgisk inngrep krever ofte bruk av sting eller knivstikking. To hovedtyper av sutur teknikker finnes: kontinuerlig sutur og avbrutt sutur. Den tidligere gjør bruk av en del av ledningen og knute, mens den sistnevnte gjør bruk av flere tråder og knapper. En kontinuerlig adhesjon kan videre klassifiseres i undergrupper, slik som håndveske strengen sutur, og suturen teppe. Andre sutur teknikker inkluderer Smead-Jones sutur madrass sutur.

 Stingene er ofte viktige komponenter i en skade. Uavhengig av de spesifikke sutur teknikker, suturering lukke et åpent sår lidd gjennom et traume eller kirurgiske inngrep. Som sådan, knivstikking hjelp rette for helbredelse ved å holde farlige patogener og stimulere ny hud vekst. Uriktig sutur teknikker kan dermed hindre utvinning og kanskje forverre en tilstand. Enkelte sømmer er utformet anses som permanent, andre er etter en viss tid, mens noen er laget av materialer som til slutt brytes uten manuell fjerning.

 Flere faktorer påvirker valget av sutur teknikker. Kan påvirke innholdet i såret sutur legen til slutt velger. I tillegg woundâ'll € ™ s beliggenhet og tykkelse og elastisitet i huden rundt såret også spille en rolle i beslutningsprosesser. De fleste av teknikkene vil imidlertid bruke den samme grunnleggende utstyr: nåler, en nålholder, tang, og suturen.

 Dersom et langt stykke wire bonding anvendes, er legen sannsynlig å være bærer av en kontinuerlig sutur eller kjører. En typisk bonding teknikk som dette vil, blant annet, å plassere nålen på nålholderen, og deretter skyve nålen gjennom huden noen millimeter ut av såret i en vinkel på ca 90 grader. Tang bidra til å holde huden stabil og også forankring nålen som de kommer ut huden. I kontinuerlige suturer, er ledningen kontinuerlig over og under såret med nålen en løkke. Bundet knappene som brukes til vedlagte sting i begge ender.

 Denne teknikk brukes vanligvis for sår som skal være garantert, og at fast på de øvre lag av huden. Hvis nålen er konsekvent opprettet av al-buer, er vedheft videre klassifisert som en låse sutur eller et teppe sutur. Vesken streng er en variant av den kontinuerlige søm hovedsakelig brukt for runde skader. Selv om disse teknikkene raskere, er de også utsatt for feil.

 En avbrutt sutur, på den annen side, krever at flere tråder er plassert på såret med nålen. Hver ledning er da festet til de enkelte noder. Mens prosessen er tregere, kan nøyaktigheten bedre kan nås og fjerning kan være mindre smertefullt.

 Noen suturer er festet to ganger på hver side, og suturen er dypere plantet i kroppsvev. For eksempel, i en Smead-Jones sutur, blir suturene være dobbelt sløyfe. Kanskje den sterkeste sutur typen, madrassen sutur fungerer godt med følsomme områder av huden. Det er en avbrutt sting der tråden tatt under såret, vice versa, og som etter såret tilbake i motsatt retning før bundet i en knute. Denne teknikk blir ofte brukt for dypere lesjoner, slik som de som ble oppnådd i abdominal kirurgi.

  •  Utførelsen av kirurgiske prosedyrer krever ofte sting eller knivstikking.
  •  Leger stole på sutur kits, alle de verktøyene som trengs for å fullføre en rekke knivstikking annerledes.
  •  Noen sting er laget av materialer som oppløses, og derfor ikke er nødvendig å manuelt fjerne.
  •  Noen sår krever binding.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha