Hva er de forskjellige typene av Brann Mythology?

 Det finnes mange forskjellige typer brann mytologi, noen med historier om hvordan mennesker ervervet brann og andre tilknyttet brann guddommer generelt. Brann er en svært viktig del av de fleste menneskelige sivilisasjoner, og så er det veldig vanlig for systemer for å ha omfattende mytologiske fortellinger om elementet. En vanlig type historien handler om en gud eller bedrager gi ild mot menneskeheten, men andre går inn i naturen av selve brannen. I tillegg til disse historiene, er det også mange historier om brann som et tomt element eller verktøy.

 Noen av de vanligste typer brann mytologi som involverer brann guder som bruker det eller ikke bruker direkte brann i historien. Ofte er gud eller gudinne forbundet bare med ild enten på grunn av deres form eller på grunn av elementer som han eller hun er tenkt til å styre. Kagutsuchi, for eksempel, er en japansk gud ild som brant hans mor døde da han ble født, for å spørre sin far klippe den i åtte stykker. I disse historiene, kan du gå til foreningen av guddommen med ilden ikke å spille en sentral rolle i plottet, men medlemmene av den kulturen som er kjent med mytologien vil erkjenne at denne guden er assosiert med ild, selv om det faktisk ikke er er spesielt nevnt.

 En vanlig form for brann mytologi holder stjele mennesker eller motta ilden fra gudene eller et forbudt land. Noen historier involvere folk gjøre seg brann, gjør de fleste er avhengige av en original kilde for brann eller kilden til kunnskap som brann. For eksempel er Prometheus myte hvordan en Titan stjal ilden fra gudene og ga den til menneskeheten, noe som resulterer i evig straff for Prometheus.

 Mange kulturer har lignende historier om helter og andre folk som reiser til landet der brannen er og ta den tilbake til menneskeheten. Indianske myter har ofte historier av denne typen. Cheaters som Coyote kan også stjele brannen er ansvarlig. I denne type brann mytologi, gudene er ofte sint og straffe tyven.

 Hva brann mytologi eksemplene ikke akkurat passer inn i enten type. Brann kan for eksempel bli personifisert. Det er en myte som Anansi edderkoppen inviterte Brann, som er en karakter i historien, til middag og Anansi hus brenner ned. Brand som et tomt element er sett ofte i myter, fordi brannen er en viktig del av menneskenes liv. Tegn kan brenne eller et offer å tilfredsstille gudene med ild eller bruke brann i noen andre måter.

  •  Brann spiller en fremtredende rolle i mytologi av mange kulturer.
  •  Cheaters som Coyote kan stjele brann i legender av mange indianergrupper.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha