Hva er de forskjellige typene av bukspyttkjertelen Cell?

 Ordet bukspyttkjertelen stammer fra det greske ordet som betyr pankreas alt kjød. Det er et viktig organ i kroppen hos voksne vanligvis måler 7,8 cm lang og veier ca £ 0,22. Strukturelt, er bukspyttkjertelen delt inn i tre deler: hode, kropp og hale. Halen nesten berører milt, mens hodet er nær tolvfingertarmen. Generelt er bukspyttkjertelen i sentrum av magen, og er omgitt av andre viktige strukturer som milt, tarmer, mage, og den venstre nyre.

 Hvis en endokrin kjertel, den inneholder nesten en million celler holme kalt Langerhanske øyer. Det er fire typer av de pankreatiske celler som er en del av Langerhanske øyer: alfa-celler som produserer glukagon, beta-celler som produserer insulin, delta-celler som avsondrer somatostatin, samt PP-celler, som skiller pankreatisk polypeptid. Alle disse hormoner fra bukspyttkjertelen celler vanligvis direkte skilles ut i blodet.

 Insulin fungerer hovedsakelig som en transportør av glukose inn i cellene. Dette vil da resultere i lavere blodsukkernivået. Glukagon bærer hans handlinger teknisk når blodsukkeret er svært lave. Det setter vanligvis lagret proteiner og fett i glukose, noe som gjør den blodsukkernivået for mobil forbruk. Somatostatin, på den annen side hemmer et enzym som produseres av eksokrin kjertel.

 Bukspyttkjertelen er også ansett som en eksokrin kjertel produserer enzymer i bukspyttkjertelen celle som nå magetarmkanalen via rør. De fleste bukspyttkjertelen celle som består av eksokrin kjertel kalt akinærceller. De produserer enzymer lipase, amylase og protease, hovedsakelig funksjon i nedbryting av fett, proteiner og karbohydrater forbrukes under måltidet.

 Pankreatitt ofte resulterer i pankreatitt. Dette er ofte forårsaket av alkohol, infeksjoner, gallestein, og direkte traumer til området. Noen ganger, årsaken er også blitt tilskrevet nedarvede genetiske mutasjoner. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig magesmerter og ofte smerte kan føles utstrålt tilbake. Alvorlige tilfeller kan være ødeleggende og livstruende.

 Pancreas cell carcinoma er vanligvis en progressiv type kreft når det skjer. Det påvirker hovedsakelig folk av den eldre generasjonen i alderen mellom 60 og 80 år gamle. Nedarvede genetiske mutasjoner, røyking, alkoholforbruk, og en diett av fet mat er i stor grad skylden for sin utvikling. Symptomer på kreft i bukspyttkjertelen er ofte inkludere vekttap, gulfarging av hud, og generell svakhet i kroppen.

  •  Bukspyttkjertelen produserer hjelper til med fordøyelsen og insulin.
  •  Bukspyttkjertelkreft vanligvis påvirker mennesker mellom 60 og 80.
  •  Ulike abdominal organer, inkludert bukspyttkjertelen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha