Hva er de forskjellige typene av Neonatal kirurgi?

 Det finnes ulike typer av neonatal kirurgiske prosedyrer som skal utføres på nyfødte, og noen av disse er kirurgi for fødselsskader. Dette kan omfatte prosedyrer på beina eller brystet. Emergency neonatal kirurgi nødvendig for en nyfødt komplikasjoner som kan skade barnets liv i fare. Hjertekirurgi riktige abnormiteter er en annen type neonatal kirurgi utført kort tid etter fødselen.

 Babyer som blir født for tidlig har ofte fødselskomplikasjoner eller medisinske problemer som kan trenge å bli korrigert i løpet av de første ukene av livet. Ofte disse babyer med lavere enn normal fødselsvekt kan ha underutviklede organer eller andre problemer. Derfor neonatal kirurgi mer vanlig hos premature barn enn fullbårne babyer.

 Neonatal kirurgi for å rette tarmsykdommer vanlig i babyer som leveres med full sikt og for tidlig. Neonatal tarmkirurgi utføres for å korrigere en blokkering. Dette kan være livstruende for barnet dersom ikke kirurgisk repareres så fort som mulig. En tarmobstruksjon kan forårsake sepsis og massiv infeksjon hos et nyfødt og barnet kan forverres raskt hvis kirurgisk inngrep ikke utføres umiddelbart.

 Long misdannelse kan måtte rettes opp ved hjelp av neonatal kirurgiske prosedyrer. Eventuelle avvik i strukturen i lungene, kan forårsake totalt sammenbrudd, noe som resulterer i åndedrettssvikt. Denne type operasjon blir vanligvis utført i en nødssituasjon.

 Misdannelser involverer bukveggen kan trenge neonatal kirurgi. Slike defekter kan forstyrre fordøyelse, og, dersom de ikke korrigeres, er at barnet har høy risiko for feilernæring og hurtig vekttap. Dehydrering og andre kritiske komplikasjoner kan oppstå hvis operasjonen ikke utføres så raskt som mulig.

 Selv om mindre hyppig observert fødselen av Siamese tvillinger akutt kirurgi kan være nødvendig i løpet av de første dagene eller ukene av livet. En neonatal operasjon kan være nødvendig for å redde et liv, eller begge deler. Denne type kirurgi blir ofte ansett for å være den mest risikofylte. Overlevelsesraten kan ikke være høyt, men det kan være noe annet alternativ.

 Inguinal brokk er en vanlig type kirurgi utført på nyfødte og blir vanligvis utført i neonatal enhet. Selv oftere sett i mannlige spedbarn, kan jenter utvikler denne tilstanden også. Når brokk forstyrrer barnets blodsirkulasjon, kan en umiddelbar inngripen være nødvendig for å forebygge komplikasjoner.

 Andre årsaker til neonatal kirurgiske prosedyrer inkluderer feil relatert til navlestreng og retinerte testikler hos hann spedbarn. Gastrointestinale forstyrrelser kan være en annen tilstand som vil kreve kirurgi på sine nyfødte. Esophageal misdannelser som krever umiddelbar kirurgi er et beslektet problem.

  •  En skalpell er en liten, skarp kniv brukt i operasjoner for snitt.
  •  Kirurgi for medfødte misdannelser er ofte utført på nyfødte.
  •  Lunge misdannelse bør korrigeres ved bruk av neonatal kirurgi.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha