Hva er de forskjellige typene craniofacial kirurgi?

 Kraniofaciale kirurgi for å korrigere medfødte eller ervervede abnormiteter i ansiktet og hodeskallen, med unntak av hjerne og øyne. En misdannelse inntreffer når en kroppsdel ​​er forskjellig fra normen i størrelse eller form. En misdannelse i ansiktet og hodebunnen kan være medfødt, eller til stede ved fødselen eller ervervet som følge av miljømessige faktorer, traumer eller sykdom. Noen ganger kan det misdannelse tilskrives en genetisk mutasjon, men ofte årsaken er fortsatt ukjent. Kraniofaciale kirurgi er under paraplyen av plastisk kirurgi, som rekonstruerer kroppsvev, enten for terapeutisk eller kosmetiske grunner.

 Kraniofaciale kirurgi kan håndtere ulike typer vev i en operasjon, inkludert huden, muskler, bein, tenner og bindevev. For å utføre en slik prosedyre, kirurger trenger spesielle kvalifikasjoner, herunder opplæring i nevrokirurgi, plastisk kirurgi, øre-nese-hals kirurgi og har kjeve kirurgi. Det er vanlig praksis, men at flere spesialister forene krefter for å håndtere alle aspekter av en kraniofaciale anomalier. Det er også vanlig for en anestesilege og et team av sykepleiere er til stede under operasjonen.

 I det siste, til slike prosedyrer brutt i mange operasjoner, få en pasient til en annen spesialist arbeid separat på ulike vev eller deler av hodeskallen og ansiktet. Denne praksisen ofte førte til dårlige resultater, blant annet høy dødelighet. I dag, leger foretrekker å kombinere prosedyrer slik at pasienten gjennomgår så lite operasjoner som mulig som i stor grad forbedret suksess for kraniofaciale kirurgi. Disse fremgangsmåtene er imidlertid fortsatt et alvorlig, spesielt for barn, og krever ofte en betydelig mengde tid og forårsake betydelig blodtap.

 Vanlige typer kraniofaciale misdannelser inkluderer craniosyntosis, ganespalte og leppe, Miller syndrom, kløft ansikts-, ansiktslammelse, hemangioma, frontonasal dysplasi, og Pierre Robin syndrom. Craniosyntosis oppstår når sting eller pauser mellom beina i skallen sikringen tidlig i sin barndom. Denne tilstanden fører til symptomer som kan omfatte wide-set, utstående øyne, en flat nese, unormale hode, svømmehud tær og fingre, svulmende eller backupsett kjeven, og sagging øyelokkene. Behandling med kraniofaciale kirurgi vil variere ut fra hvilke symptomer en pasient presenterer.

 Av ukjente grunner, leppe- og ganespalte er uvanlig i den tidlige utviklingen. En leppe kan vises som et lite brudd i den øvre leppe, eller en fullstendig separering av leppen som strekker seg opp til nesen. En åpen gane er når det er en atskillelse i taket av munnen. Ganespalte er et tegn på Pierre Robin syndrom, som også presenterer en unormalt liten underkjeve, trakk seg ut tunger, og blokkerte øvre luftveiene. Årsaken Pierre Robin syndrom er ukjent, men antas å være forbundet med kjevebein problemer i fosterutviklingen.

 Ulike typer kraniofacial kirurgi som skal utføres separat eller i kombinasjon for å behandle en misdannelse. Distraksjon osteogenesis, også kalt mandibular distraksjon, kirurgisk forstørrer en unormalt liten underkjeve. Naopharyngeal kanyle er en foretrukket metode for å hjelpe spedbarn puste blokkert luftveiene, fordi det mindre invasiv. I denne prosedyren, er en pusterøret skyves inn i nese og hals for å holde luftveiene åpne inntil kjevene childâ € ™ s videre utvikling.

 Å reparere en leppespalte, gjør en kirurg et snitt på hver side av åpningen, og deretter legger leppen sammen, og sørg for å sikre normal leppe utseende og muskelfunksjon. Ganespalte krever reparasjon maxillofacial kirurg gjør et snitt i taket av munnen og restrukturerer muskel og benvev å skape en normal smak. Hvis et barn har en deformert hodeskalle, kan leger anbefale en smertefri transformasjon belte eller hjelm til childâ € ™ s hode å bidra til å utvikle mer normalt. Dette er spesielt effektiv i de første seks månedene etter fødselen.

  •  En skalpell er en liten, skarp kniv brukt i operasjoner for snitt.
  •  Siden kraniofaciale kirurgi for mange forskjellige typer vev, er det vanligvis en anestesilege og et team av sykepleiere til stede under inngrepet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha