Hva er de forskjellige typene Kvalitativ Analyse?

 Kvalitativ analyse er mangfoldige i sin evne til å analysere data og trekke konklusjoner for ikke-numeriske verdier. Det finnes ulike typer av kvalitativ analyse for forskjellige problemer og datasett. Så kategoriske data kan analyseres kvalitativt basert på mønstre, temaer eller andre relasjoner. Hierarkiske data kan rettferdiggjøre en kvalitativ måte på grunnlag av kompleksiteten av begreper, og kan bli ytterligere analysert med et flytskjema eller diagram. De vanligste typer av kvalitative analytiske metoder er basert på den observasjon.

 Kvalitativ forskning ofte diskutert i motsetning til kvantitativ forskning. Forskjellen mellom de to er basert på den type av data og analysemetode. Når dataene er samlet som tallverdier enn en kvantitativ metode som ofte forbindes statistisk analyse kan anvendes. På den annen side kvalitative teknikker utviklet for data som vanligvis ikke er egnet for statistisk analyse. Ikke-numeriske data kan omdannes til tallverdier ved hjelp av en rangeringssystem eller en rekke koder.

 Produktene kan kodes og koder kan benyttes for sammenligning. Dette gjør-det-selv-tilnærming er teknisk referert til som grounded theory metoden for komparativ analyse. Barney Glaser og Anselm Strauss han utviklet på 1960-tallet, de "data" er organisert etter fire kriterier: arbeid, relevans, tilpasning og justeringsmuligheter. Kvalitative analytiske metoder som disse kan brukes til å analysere innholdsdata som felt eller nøtter.

 En visuell visning av ikke-numeriske data er en annen form for kvalitativ analyse. Flytskjemaer, grafikk informasjon og tidsplaner har evnen til å resonnere og å innlemme en tolkning av data når det er en utfordring å definere relasjoner ved hjelp av en annen metode fra listen over kvalitative analysemetoder kan være. En metaforisk analysemetode kan også brukes til å forstå i form av litt mer relatable data. Analysen av kjemiske prosesser, for eksempel, kan dermed forklares i form av matlaging, billedlig talt.

 De fleste andre former for kvalitativ analyse kan, under paraplyen av observasjonsmetoder er oppsummert. Eller observasjon innebærer dyrs atferd, semiotikk og lingvistikk, kan den kraft observasjon være lett brukes på mange scenarier. Observasjoner kan innlemmes i form av notater, skisser og bilder. Den "data" er samlet kan bli ytterligere analysert for å kategorisere bruke en annen kvalitativ analysemetode eller avgrensning av observasjonene. For eksempel kan frekvensen måles ved å telle antall ganger en betegnelse vil bli gjentatt i notene.

  •  Laboratorie nøtter ofte spiller en viktig rolle i den kvalitative analysen.
  •  En Infographic kombinerer bilder og tekst for å presentere kvalitative data.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha