Hva er de forskjellige typer av harpiksbelegg?

 Harpiksbelegg er laget av et syntetisk materiale som kalles harpiks males til et pulver før bruk. Også kalt pulverlakk harpiksbelegget kan være laget av forskjellige materialer som er delt inn i tre hovedkategorier: termoherdende pulver, termoplastiske pulvere, og stråling herdet pulver. Vanlige materialer som brukes i belegget harpiksen omfatter polyester, epoksy, og nylon. Pulvermaling kommer i en rekke farger og teksturen kan være matt eller blank.

 Herdeplast pulver er også kalt thermo belegg pulver. Typer av harpiksbeleggmaterialet i herdeplastpulverbelegg omfatter epoksy, akryl og polyester. Dette pulverlakkering kan sprøytes på i tynne lag, som gjør det mulig for de sensitive applikasjoner som er nødvendige for high-end attraktive pulverlakker, slik som de har sett på tilpassede biler. Epoxy pulverlakker er populære for beskyttende gulv applikasjoner.

 Siden termo pulver ikke utfører samt grunnen til den fine strukturer som brukes for elegant estetisk utseende, er denne type pulverlakk vanligvis ikke brukt for tynne lag når belegget skal se ut som en glatt. Termoplastisk harpiksbelegg er mer holdbart og mer kostbart enn varmeherdende harpiksbelegg. Materialer som kan anvendes for termoplastiske pulvere omfatter polyester, nylon, og polyolefiner.

 Generelt er det definert som en harpiks, fast stoff som smelter ved oppvarming. Et eksempel på en naturlig harpiks, tørr sevje som oppstår når barken scores. Plasten harpiks som i melk kanner er et eksempel på en syntetisk harpiks personer bruker hver eneste dag.

 Harpiksbelegg etterbehandlingsteknikk blir ofte brukt i stedet for å beskytte og dekorere maling på overflaten av metallgjenstander. For å gjøre harpiksbelegg, blir harpiksen malt til et fint pulver. Pulveret ble deretter påført ved hjelp av en flytende løsning, hvor metallgjenstanden er redusert til å belegge eller ved å stikke av pulveret til metall ved elektrostatisk sprøyting.

 For å holde de elektrostatiske pulver til en metallgjenstand med en elektrisk ladning, blir den metallgjenstand som er koblet til en svak elektrisk kilde av metallet som gir en positiv ladning. Harpiksen pulver sprøytes fra en pistol, som gir pulverpartiklene har en negativ ladning, og de motsatt ladede partikler av harpiks fester seg til metallgjenstanden. Hvorvidt belegget ble påført ved hjelp av væske eller spray, etter at pulveret på plass, er den belagte gjenstand oppvarmes deretter til belegget til metall tetning.

  •  Tannlege bruker UV-lys for å kurere, eller stivne, harpiks.
  •  Naturlig harpiks.
  •  Polymerharpikser blir ofte brukt til å gi møbler beskyttende, blanke belegg.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha