Hva er de forskjellige typer av schizofreni medisiner?

 Administrerende de ødeleggende psykotiske symptomer assosiert med schizofreni innebærer en kombinasjon av schizofreni medisiner og psykososiale støttebehandling. Årsaken til sykdommen er ikke godt forstått, slik at lindre symptomer, alvorlige endringer i en persons tankeprosess følelser og ha evne til å samhandle med andre er en viktig del av behandlingen. De hyppigst foreskrevne former for schizofreni medisiner er antipsykotiske medikamenter.

 Tradisjonelt antipsykotiske legemidler som brukes til behandling av schizofreni faller inn i to kategorier: typiske eller "vanlige" antipsykotika og atypiske antipsykotika. Andre typer schizofreni medisiner som kan benyttes, innbefatter antidepressiva. Selv om bivirkninger av nåværende antipsykotisk behandling kan være problematisk, møtes medikamentell behandling er nødvendig for kontroll og forhindring av tilbakefall symptomer.

 Først introdusert i USA i 1950, konvensjonelle antipsykotika inkluderer klorpromazin og haloperidol. Disse stoffene virker gjennom aktiviteten av dopamin, et signalstoff i hjernen blokkere som er assosiert med schizofreni. Konvensjonelle antipsykotika hjelpe forvirrede tankeprosesser, herunder vrangforestillinger og hallusinasjoner som karakteriserer sykdommen. Bivirkninger inkluderer en "flat" følelsesmessig påvirkning og en demping av muskelaktivitet. Bruken av konvensjonelle antipsykotiske legemidler over et lengre tidsrom er knyttet til tardive dyskinesier, en tilstand av gjentatte, ukontrollerte bevegelser som kan forbli når medikamentet tas ut schizofreni.

 Atypiske antipsykotika, som ble tilgjengelig i USA i 1990-årene, er også kjent som annengenerasjons antipsykotika. De virker ved aktiviteten av dopamin og serotonin, et signalstoff i hjernen og andre kjemikalier i hjernen blokkere. Atypiske antipsykotika inkluderer risperidon, klozapin, olanzapin, quetiapin, aripiprazol og ziprasidon.

 Disse stoffene er ofte effektive konvensjonelle antipsykotika kontrollerer psykotiske symptomer på schizofreni, men forekomsten av langvarig bruk tardiv dyskinesi med lavere. Bivirkninger av denne type schizofreni gjennom medisinering variere egenskaper inkluderer døsighet, svimmelhet og tåkesyn. Bruk av atypiske antipsykotika kan forårsake forandringer i metabolismen av en person, noe som fører til vektøkning, høyt kolesterol og diabetes. Agranulocytose, kan alvorlig immunsykdom oppstå ved bruk av klozapin. Folk på denne type schizofreni medisiner noen ganger effektive når andre legemidler ikke krever hyppige blodprøver.

 Selv ikke en kur, forbedrer schizofreni medisiner livskvalitet og evne til å fungere for alle mennesker med tilstanden. Som med alle psykiske lidelser, schizofreni påvirker familier og pårørende samt pasienter. Hvis du vil fortsette å hjelpe alle de som rammes av schizofreni, er mer forskning på årsaker og behandling av sykdommen nødvendig.

  •  Stoffet diett for en schizofren pasient kan være en antidepressant.
  •  Både typiske og atypiske antipsykotika brukes til å behandle pasienter med schizofreni.
  •  Schizofreni begynner vanligvis i løpet av barndommen og blir verre.
  •  Halluncinations, auditive vrangforestillinger og sosial tilbaketrekning er symptomer på schizofreni.
  •  Schizofreni narkotika ikke kurere sykdommen, men kan legge til funksjonalitet og livskvalitet for pasienten.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha