Hva er de forskjellige typer IR-belysning?

 Infrarødt lys brukes i situasjoner hvor det er nødvendig å se i dårlig lys eller beksvart forhold. Uten noen form for IR belysning, ville et kamera ellers være i stand til å skape et klart bilde under dårlige lysforhold. Filtrerte gløde eller tungsten lyspærer og high-powered light-emitting diode belysning er de viktigste typer ikke-naturlig IR belysning. Laserdioder er den mest effektive form av infrarøde strålere, men det minste for. Naturen gir også sin egen form for lys av månen og solen, til en viss grad.

 En av de usynlige infrarøde bølgelengder som er lengre enn bølgelengder i det synlige spektrum. De blir betegnet som 0,7 um eller mer er videre inndelt i områder. Rekkevidde og spesifikke navnene på disse områdene varierer, men er ofte delt inn i nær-infrarødt, mid-infrarød og langt infrarød. IR belysning kommer inn i bildet på NIR nivå, 0,7 til 3,0 mikrometer.

 Primær infrarøde applikasjoner IR belysning for arbeid under sikkerhetssystemer, nattsyn gadgets, fotografering og videoopptak. Denne teknologien øker evnen til å se infrarøde enheter i den usynlige delen av spekteret og ta bilder med klart identifiserbare opplysninger. Søknaden har en tendens til å bestemme typen av IR eksponering avhengig av avstand, spektrum og brukstid er nødvendig.

 CCTV sikkerhetssystemer ofte gjøre bruk av tungsten lys fordi de er de rimeligste alternativ til en langtrekkende løsning. Denne type belysnings består av en lampe i kombinasjon med et IR-filter som arbeider for å fjerne det synlige lys. De filtrerte lyspærer og lysdioder bruker mer strøm enn de andre alternativene, og må vanligvis settes opp til å avskrekke riktig overføring av overskuddsvarmen fra lampene.

 Kraftige LED-belysning gir forestillinger sammenlignes med de av lampene, men med en mye lengre levetid. Dette resulterer i lave driftskostnader, men dårlig bred visningsvinkel og "hot spot" effekt, med midten av bildet er over opplyst og ubestemt motvirke den lave kostnaden. LED-lys har flere egenskaper som gjør dem attraktive for mange nattsyn applikasjoner. De kan være på grunn av værforhold som tåke og snø å se, for å kunne ta opp video i høy hastighet og kan redusere eller eliminere skygger.

 Diode laser-baserte IR lys er den mest effektive og mest kostbare. De forbedrer effektiviteten av LED-typen uten avstand. Av denne grunn, laser diode typen IR-belysning brukes i high-end night-vision scopes, briller og andre lignende gadgets. Fordi kostnadene går ned og erstattes eldre systemer, CCTV systemer er trolig å utvide deres bruk av IR-lys diode.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha