Hva er de forskjellige typer produkt?

 Produktansvar er ansvaret erstatningsrett. Ansvar er den delen av loven som gjelder erstatningsansvar for skade, både fysisk og følelsesmessig, å være et offer. Produktet ansvar krav faller inn under en av tre kategorier: designfeil, produksjonsfeil og unnlatelse av å advare krav.

 Når et offer blir skadet av et produkt, kan produsent, leverandør, designer eller forhandler potensielt bli holdt ansvarlig under produktansvar lov. I noen jurisdiksjoner, må den tiltalte bli funnet å ha vært uaktsom i orden for ofrene å kreve erstattet. I andre jurisdiksjoner, som mange europeiske land, objektivt ansvar kan brukes. Uaktsomhet krever at saksøker eller offeret, for å bevise at tiltalte brutt aktsomhetsplikten han eller hun er i retning av saksøker og at forsømmelse av plikt hadde forårsaket skadene. Under objektivt ansvar, må saksøker bare bevise at tiltalte forårsaket skadene.

 Et produkt ansvar søksmål basert på et design defekt krever saksøkeren å vise at den grunnleggende utformingen av produktet var defekt. Med andre ord, er det problem som ligger i design i seg selv, noe som gjør det farlig produkt uavhengig av sikkerhetstiltak under fremstillingen. For eksempel, hvis utviklet for bruk i en personbil bremsene svikter ved hastigheter over 80 miles pr time, vil en utforming da være defekt.

 En produksjonsfeil er forskjellig fra et design feil i produktet, dersom laget i henhold til design er ikke defekt. Bare en del av produktet forårsaker skader i en produksjonsfeil produkt ansvar søksmålet. I bremse eksempel vil oppstå når det er en produksjonsfeil som oppstår under fremstillingsprosessen, noe som fører til svikt i bremse utføres ved høye hastigheter. En måte å se på forskjellen mellom design og produksjonsfeil er å vurdere utformingen feil er planlagt utførelse defekter mens uforutsette feil.

 Det trenger ikke advare produkt ansvar tilfeller basert på produkter som er iboende farlig og trenger å tildele en tilstrekkelig advarsel til forbrukere av muligheten for skader. Enkelte produkter kan ikke være utformet på en måte for å eliminere enhver mulig skade. Rengjøringsmidler, for eksempel, må i mange tilfeller inneholde sterke kjemikalier for å fungere som forutsatt. Men hvis en bruker inhalerer, svelging, eller kommer i kontakt med kjemikalier årsaken, alvorlig skade kunne. Passende advarsler derfor nødvendig å la forbrukerne vite om de potensielle farene; et selskap som ikke inneholder en slik advarsel kan bli ansvarlig for skader forårsaket av produktet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha