Hva er de forskjellige typer smertestillende?

 Analgetika blir ofte referert til som analgetika. Ordet analgetisk er avledet fra det greske prefikset andre, som betyr "uten" og algos, som betyr "smerte". Smertestillende medikamenter arbeide gjennom interaksjon med det perifere og sentrale nervesystemet, i hovedsak for å blokkere smertesignaler, før de kan nå hjernen og produsere følelsen av smerte. De to hovedkategoriene er narkotiske smertestillende og ikke-narkotiske smertestillende. Ikke-opioide analgetika inkluderer de mest brukte smertestillende midler, som generelt er fritt tilgjengelig. I USA, opiater vanligvis ikke kan oppnås uten resept fra lege.

 Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler er de vanligste smertestillende som brukes for hodepine, daglige smerter og ubehag, reduksjon av kroniske tilstander som leddgikt. Slipp både betennelse og smerte, og har også en tendens til å arbeide for å redusere feber, men også i forbindelse med nyre- og leverskade ved bruk enn anbefalte doser. Mens alle NSAIDs lignende smertelindring, mange opplever at visse NSAIDs fungerer bedre enn andre. I tillegg er flere forskjellige typer av NSAID bivirkninger.

 Aspirin er vanligvis den enkleste å finne, og den minst kostbare av smertelindring medisinering. I tillegg til dens nytte som et analgetikum, kan aspirin være nyttig i forebygging av hjerteinfarkt og slag på grunn av sin anti-koagulerende effekt. Bivirkningene av aspirin bruk kan omfatte gastrointestinale sår, mage blødning og tinnitus.

 Slik som aspirin, er ibuprofen en av de mest brukte analgetika. Det er allment tilgjengelig uten resept og er spesielt effektivt når smertene sammenfaller med betennelse. Alvorlige bivirkninger av ibuprofen er kvalme, dårlig fordøyelse, diaré, og hypertensjon. Ibuprofen er allment tilgjengelig under varemerkene Advil® og Motrin, blant andre.

 Naproxen er en annen vanlig smertestillende som faller under kategorien NSAIDs. Det er allment tilgjengelig under merkenavnene Aleve® og Midol®. I noen regioner, stoffet over disk, mens andre krever en resept. Alvorlige bivirkninger av naproxen, som må rapporteres til en lege kan inkludere forstoppelse, blemmer, og gulfarging av hud eller øyne.

 Avrunding ut felles, over-the-counter smertestillende midler paracetamol, vanligvis tilgjengelig som Paracet. Paracetamol - kjent som paracetamol utenfor Nord-Amerika - som ikke NSAID, er det ikke kjent at magen, så som ibuprofen, men det kan også være vanskelig på leveren. Noen reseptbelagte smertestillende midler kombinere opiater som oksykodon eller hydrokodon med paracetamol.

 Smertestillende medikamenter under legemiddelgruppe, mer tungt regulert enn NSAIDs. Disse medikamentene er brukt for akutt smerte er vanligvis ikke er foreskrevet for bruk over en lengre tidsperiode. De omfatter kodein, Demerol, og oksykodon. Narkotiske analgetika kan foreskrives etter operasjonen for å lindre smerten av healing. De kan bli referert til som opiater eller opioider, fordi de er avledet fra opium anlegget.

  •  Oksykodon og andre smertestillende legemidler regulert tyngre enn reseptfrie smertemedisin.
  •  Også kjent som smertestillende, smertestillende arbeid gjennom interaksjon med det perifere og sentrale nervesystemet.
  •  Ibuprofen er et mye brukt smertestillende.
  •  Aspirin er en enkel å finne og billig smertestillende.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha