Hva er de vanligste årsakene til neonatal smerte?

 De vanligste årsakene til neonatal smerte blant de omskårne, traumer under fødselen, infeksjon, og prosedyrer for å behandle det, og smerter etter operasjonen spedbarn. Hvis et barn er nødvendig pust sondeernæring eller på grunn av en medisinsk tilstand ved fødselen, kan nyfødt gi smerter som kan tas opp. Injeksjoner, intravenøse linjer eller annen fremgangsmåte som forårsaker huden vanligvis bryter smerter hos den nyfødte. Noen babyer opplever smertefulle kolikk som forenkler vanligvis etter tre måneder.

 Barn som tidlig eller med en alvorlig medisinsk tilstand ved fødselen født ofte får behandling i en neonatal intensivavdeling. Noen av metodene som fører i disse spesialiserte enheter til neonatal smerte som kan være vurdert og behandlet. Akutte smerter kan komme fra mer enn et dusin prosedyrer om dagen for å regulere Infanta € ™ s pust og hjerteslag. Hvis barnet operert for en medfødt defekt, postoperativ smerte sannsynlig.

 Infeksjon eller sepsis kan infisere en nyfødt baby før fødselen eller innen 28 dager etter fødselen. Jordmødre skjermen ofte gravide kvinner for tegn på infeksjon i løpet av sitt svangerskap. Avvik i fosterets hjertefrekvens og pust kan gi en viral eller bakteriell infeksjon. I alvorlige tilfeller kan en baby bli født for syk til å puste uavhengig eller sykepleier, som kan kreve en fôring rør og ventilasjon enhet.

 Vurdering av neonatal smerte kan være vanskelig fordi barnet ikke er i stand til å kommunisere med helsepersonell. Leger og sykepleiere i generell bruk vurderingsverktøy for å finne ut om en baby det vondt eller bare ristet. Disse observasjonene måle fysiske tegn som tyder på neonatal smerte, sammen med en generell forståelse av at en prosedyre som forårsaker smerte til en voksen forhold som forårsaker smerte hos spedbarn.

 Endringer i hjerterytmen og blodtrykket vanligvis gi smerte. Dersom barnet svetter, ute av stand til å sove, og konstant gråt, en vurdering av smertene vanligvis utføres. En baby som lider ubehag også knuger hans eller hennes hender, og hans eller hennes armer og ben kan bøye. Babyen kan også være lyse rødt og la stress i hans eller hennes muskler.

 Behandling for barnet smerte inkluderer lokalanestetika brukt før en smertefull prosedyre som omskjæring utføres. Hvis smertene virker minimal, kan paracetamol gis til Babya € ™ s ubehag. For kroniske smerter, spesielt etter kirurgi, morfin og andre virkemidler er ofte brukt i neonatale intensivavdelinger. Omsorgspersoner prøver også å redusere eller unngå smertefulle prosedyrer, med mindre de er helt nødvendig.

 Ikke-medisinske teknikker kan også lindre smerte. Noen babyer reagerer positivt på et stille rom med lite lys etter en smertefull prosedyre. Andre får komfort av svøping og rocka. Intensivsykepleiere ofte bruke smokk, eller lede en Babya € ™ s tommelen til hans eller hennes munn for å trøste et barn viser tegn til smerte.

 Omsorgspersoner ofte prøver å myter om neonatal smerte. Noen mennesker tror det er ingen måte å avgjøre om et barn er i smerte, fordi babyer ikke kan kommunisere. Observasjonsstudier og fysiske verktøy for å evaluere neonatal smertene ville motbevise denne teorien.

  •  Spedbarn kan kolikk, som vanligvis lindrer erfaren etter tre måneder.
  •  Endringer i hjerterytmen og blodtrykket vanligvis gi smerte.
  •  Avvik i fosterets hjertefrekvens kan tyde på en infeksjon.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha