Hva er de viktigste årsakene til urinleder skader?

 Skader i urinlederne eller rørene som forbinder nyrene til blæren, er ganske sjeldne, fordi strukturene er godt beskyttet inne i kroppen, men det er visse situasjoner som kan bli berørt. Sannsynligvis den mest vanlige er når utilsiktede urinleder skader oppstår under kirurgiske prosedyrer i magen, som kolorektal kirurgi eller hysterektomi. De kan også være et resultat av abdominal traumer, spesielt med sår som for eksempel pistolskudd eller knivstikking som penetrerer internt. Nyrestein som de kan også skade av urinlederne, samt en rekke andre sykdommer, slik som fibrose og kreft.

 Den vanligste årsaken til at folk skal ha urinleder skader, når en operasjon på nærliggende vev skade dem. Gynekologiske prosedyrer, spesielt hysterektomier, er ofte på grunn. Kolorektal og karkirurgi i magen kan også forårsake utilsiktet skade ureter. De kan også være et resultat av prosedyrer utført på urologisk systemet, for eksempel endoskopisk kirurgi som plasserer en måleanordning i urinlederen selv, så vel som kirurgisk fjerning av svulster og behandlinger er ofte involvert.

 En annen mulig årsak til urinleder skaden er ekstern traumer. Selv om det er mulig stump traume til magen, for eksempel støt eller faller til urinlederne smerte, er det ganske usannsynlig. Mye mer ofte årsaken til skade urinleder er en skade som trenger inn i bukhulen og forårsake en perforering eller boring av strukturen, for eksempel en kniv eller skutt såret.

 Nyrestein kan også være en kilde til urinleder skader. Siden disse steinene passerer fra nyrene til urinlederne, kan de sette seg fast i kanalene, og å blokkere flyten av urin, som skader både strukturer i potens. De harde steinene kan også forårsake blåmerker eller inflammasjon som de passerer gjennom rørene. Likeledes, hvis en endoskopisk fremgangsmåte er nødvendig for å fjerne stein eller steder for å hjelpe av en stent med urin drenering, risiko for skade til og med større.

 Urinleder skader kan også oppstå fra sykdommer. Retroperitonealfibrose kan føre til en opphoping av vev i magen som kan deretter øve press på urinlederne. Kreftsvulster i bukhulen kan også presse dem. Dette kan være spesielt problematisk for urinlederne er å være hvis kreften sprer seg til nærliggende lymfeknuter. Bortsett fra noen problemer som er forårsaket av kreft selv, behandlinger for kreft - kirurgi, stråling og kjemoterapi - kan resultere i ytterligere urinleder skade.

  •  Nyrestein kan forårsake urinleder skader.
  •  Væske fra nyrene strømmer inn i ureter.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha