Hva er den automatiske pilot?

 En autopilot er en innretning som vanligvis er forbundet med anordninger som hjelper til å lede luftfartøyer med liten eller ingen inndata fra et menneske. Selv om begrepet brukes vanligvis for fly, kan det også være i auto-pilot skip og romfartøy. I noen tilfeller kan begrepet autopilot en futuristisk beskrivelse av alle typer kjøretøy som er fullstendig selv navigerer, inkludert transport over bakken som å beskrive biler.

 Det er lang avstand flytur, autopiloten er nesten alltid nødvendig fordi det ganske raskt mulig å pilot en konstant oppmerksomhet til luft for en lengre tid det tar å fly. Selv om det er mulig, selv om dette skjer og i mange tilfeller føre til pilot tretthet, noe som i sin tur gjorde føre til feil som kan ha alvorlige konsekvenser på flyet. En autopilot, pilot mange dagligdagse oppgaver langdistanseflygning til å bidra til et automatisert system, noe som gir dem bare en sekundær fokus i lange perioder av gangen og holde avverge alvorlig utmattelse.

 Den opprinnelige autopilot dukket opp i 1914, og har vist til verden ved Lawrence Sperry, som er et fly der han fjernet hendene fra kontrollene foretok over tid. Autopiloten har en gyroskopisk system kobler indikatorer omrøring og heiser av flyet. Dette gjorde anlegget til å flykte både rett og flat, uten noen innspill fra piloten, med gyroskoper å korrigere for eventuelle avvik som kan oppstå.

 Moderne autopiloter er tre viktige nivåer, de kan settes til å ta opp ved hver påfølgende nivå mer kontroll over flyet av flyet. Pilotene generelt mandat for kommersiell luftfart kjøretøy som mer enn tjue seter, fordi disse er generelt håndverket som tar en lang reise, og derfor nedgangen av en autopilot er nødvendig. Mindre fly og personlig fly har bare sporadisk blitt en autopilot system, fordi vanligvis de flyr for bare et par timer hver gang, og piloten kan forventes å ha en konstant kontroll over flyet.

 Det første nivået av autopiloten på en moderne fly bare dreier seg om rulleaksen av flyet, og således er kjent som en enkelt-akse autopilot. Dette bidrar til å holde vingene nivå så flyet ikke? € ™ t vises fra venstre til høyre. Denne type autopilot er noen ganger referert til som en vinge brygge. Det andre nivået av autopiloten håndterer både rulleaksen og stigningen av inngangsplanet, og er kjent som et to-akse autopilot. En to-akse autopilot kan være veldig sofistikert, ved hjelp av radionavigering for å hjelpe korrigere flyturen heller drastisk.

 Den tredje aksen til autopiloten, til vertikalaksen, er nødvendig bare for større fly, bidrar til å automatisere meget tittelen på flyet. De fleste store kommersielle fly har en tre-akse autopilot, og faktisk nesten hvert trinn i prosessen, fra takeoff til landing, kan automatiseres. Spesielt på flyplasser med ekstreme værforhold som tåke, en kategori IIIb, eller automatisk landing, kan landing brukes jevnlig fordi maskinene kan kompensere for mang i sikte. Kategori Ille automatiserer videre taxi, og selv om det ikke brukes på denne tiden, er ute etter å gjennomføre i enkelte flyplasser, for en virkelig automatisert flytur opplevelse.

  •  Mest moderne passasjerfly kan fly på autopilot fra takeoff til landing hvis det er nødvendig.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha