Hva er den Cous Tribe?

 Den Cous, også kjent som Koasati Quassarte eller, er en gruppe som har sine største indiske befolkningen i Louisiana. Det er tre Hatta stammer offisielt anerkjent av den føderale regjeringen: Den Cous Tribe of Louisiana, Alabama-Cous Tribe of Texas, og Alabama-Quassarte Tribal Town i Oklahoma. Kollektivt, disse stammene har litt over 1500 registrerte medlemmer.

 Historisk, Cous levde i det som nå Alabama og Georgia, hvor hun ledet en agrar livsstil, supplert med jakt. Under press for å starte av europeiske bosettere i det 16. århundre, den Cous vest gradvis flyttet fra sine opprinnelige bosetninger. I det 17. århundre, dannet Cous en allianse med den nært beslektet stamme Alabama, og to medlemmer av Creek Konføderasjonen, en gruppe Muskogean stammer landsbyer i stede Alabama, Georgia og Tennessee.

 Rundt begynnelsen av det 19. århundre, mange Cous flyttet lenger vest i Texas og Louisiana. Den Cous som forble i Alabama ble tvangsflyttet til Oklahoma etter Indian Removal Act 1830, sammen med Alabama og andre Muskogean talende mennesker. The Alabama-Quassarte Tribal Town ble dannet kort tid etter denne migrasjonen, og det ble den første føderalt anerkjent Cous stamme i 1939. Medlemmene i Alabama-Quassarte Tribal Town kan ha dobbelt statsborgerskap med Muskogee Creek Nation på grunn av det historiske forholdet mellom de to stammene.

 Den Cous som flyttet til Louisiana og Texas er forfedrene til dagens Hatta stammer i disse statene. Den Cous Tribe of Louisiana fått statlig anerkjennelse i 1972, etterfulgt av den føderale anerkjennelse et år senere. Med 650 registrerte medlemmer, er den største Cous stamme. The Alabama-Cous Tribe of Texas ble et føderalt anerkjent stamme i 1987.

 Den Cous språk, nært knyttet til Alabama og Mikasuki, to andre Muskogean språk, har ca 400 høyttalere i dag, selv om noen barn lærer språket. Revitalisering innsats finansiert av National Science Foundation i fremme av Cous språk. Den Cous Tribe of Louisiana eier selskaper som stamme dyrke ris, som deres forfedre gjorde, og kreps. Stammen har også et kasino.

  •  De Hatta stammene er lokalisert i Louisiana, Texas og Oklahoma.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha