Hva er den evolusjonære historien til fugler?

 Fugler er den tredje store evolusjonære gren av sauropsids, de første ikke-archosaurian reptiler og den andre er archosaurs. Fugler har utviklet seg archosaurs, og så ingenting som å se sine nærmeste slektninger, krokodiller. Den evolusjonære historien av fugler er lang og kompleks, som de er i den siste store gren av sauropsid gruppen. Tidligere ble det antatt at fuglene kan ha utviklet seg crocodilian eller stilk-gruppe archosaurs i den tidlige mesozoikum.

 Fuglene utviklet seg fra små dinosaurer ca 155 millioner år siden, rett i midten av mesozoikum. Dette er den vitenskapelige konsensus, relativt nylig dannet - for mange tiår, tidlig evolusjonære historien til fugler var ukjent og et svært kontroversielt tema. Ideen om at den evolusjonære historien til fuglene begynte med dinosaurene ble foreslått av en tilhenger av Darwin, Thomas Huxley, kort tid etter at 1 859 utgivelsen av Artenes opprinnelse, men det ble ikke bekreftet før 1960, da den evolusjonsbiologi og komparativ anatomi avanserte til poenget med å gi en overflod av bevis i favør av forholdet.

 Den evolusjonære historien av fugler er forankret i fjærkledde dinosaurer, dyr som vi ikke engang visste eksisterte før et sett med viktige funn i Kina på 1990-tallet Angivelig noen fjær dinosaurene vokste så lenge at de kunne bruke dem skli og til slutt fly . Dette førte til en rekke evolusjonære endringer i retning av moderne fugler - hule bein, økt metabolisme, bekken, etc. Utviklingen av fugler fra krypdyr hjernen linjen er et eksempel på et varmblodig dyr utvikler seg fra kaldblodige skapninger, skjedde det noe. når pattedyr utviklet seg fra kaldblodige synapsids, våre fjerne forfedre.

 Den mest kjente fossil som indikerer en evolusjonær sammenheng mellom dinosaurer og fugler, Archaeopteryx, dinosaur-fugl som levde i mesozoikum midten. Den inneholder en rekke funksjoner mellom mellom dinosaurer og fugler. Selv om fjær, brede vinger, og hadde evnen til å fly, mye av sin anatomi hadde mer til felles med theropod dinosaurer, for eksempel små tenner, en lang benete hale, og klorte forbena.

 Den evolusjonære historien til fugler opplevd en ny begynnelse, når hoved predatorer og konkurrenter av fugler, pterosaurs og dinosaurer, gikk utdødd, forlater himmelen vidåpne. I dag, fuglene er en viktig matkilde for kjøttetende eller altetende pattedyr som katter og mennesker.

  •  Moderne fugler er etterkommere av forhistoriske dinosaurer.
  •  En ravn.
  •  To fugler.
  •  Fuglene utviklet seg fra reptiler ca 155 millioner år siden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha