Hva er den største nasjonalparken i Nord-Amerika?

 Wrangell St. Elias National Park and Preserve er den største nasjonalparken i Nord-Amerika. Ligger i sørøst Alaska, USA, parken dekker et område på 13,2 millioner hektar, eller 20 578 square miles. Det er større enn 21 av de 50 suverene europeiske stater, nesten på størrelse med Kroatia. The National Park Service av US Department of the Interior forvalter området.

 I 1978 ble området erklært et nasjonalt minnesmerke etter ordre fra den amerikanske presidenten. Tillegg av Wrangell Mountains i 1980 skapte den største nasjonalparken i det amerikanske systemet. I tilknytning til Kluane National Park Canada, de to sammen utgjør den største Verdens naturvernunion verdensarvliste i Nord-Amerika.

 En del av Stillehavet Mountain System, parken omfatter fire områder navngitt. Ni av de 16 høyeste toppene i USA har blitt funnet. Blant dem er den nest høyeste toppen i USA, Mount Saint Elias, økende til 18 008 fot. The Saint Elias-serien er verdens høyeste kystfjellkjeden. De Wrangell Mountains inneholde 12 vulkaner, ett vesen fortsatt aktive.

 Den høye landet Wrangell St. Elias har det største antallet breer i Nord-Amerika. Nesten en fjerdedel av de største nasjonalparken er dekket med breis. Den Bagley Kunstisbane er det største sub-polar icefield i Nord-Amerika, som er 127 miles lang og 3000 fot dyp. Med en lengde på 75 miles, er Nabesna breen en av verdens lengste dalen isbreer.

 Svært varierende terreng gjør for en variert og kontrast økologi i Amerikas største nasjonalpark. Tre klimasoner er dekket med mer enn halvparten av alle Alaskan plantearter til stede. Den boreale skogen er en blanding av gran og osp lunder, enger og myrer. Til tross for at den kaldeste terrestriske økosystemet på planeten, er hjem til en mangfoldig befolkning av dyr, 49 arter av pattedyr og 239 fuglearter i området siden 2011.

 Den 290 mil lange Copper River er et fremtredende trekk ved parken. Sockeye og Chinook laks gyter. Elva er også hjemmet til 19 forskjellige arter. Fordi glacial handling, elva Kjøper bærer den fjerde største mengden av silt under elvene i verden.

 I begynnelsen av juni til midten av september er den beste tiden til Nord-Amerikas største nasjonalpark å besøke. To statlige vedlikeholdt veier, Nabesna Road og McCarthy Road gi tilgang. Transport er vanligvis med bil, privat buss transport eller kommersiell air charter. Overnatting er tilgjengelig i nærliggende lokalsamfunn, men ingen er levert av National Park Service. Camping er tillatt i parken, men det er ingen fasiliteter.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha