Hva er den største regnskog i verden?

 Verdens største regnskog, og også den mest kjente, er regnskogen i Amazonas, ligger hovedsakelig i Brasil og Peru i Sør-Amerika. Regnskogen i Amazonas er nummer én hotspot av det biologiske mangfoldet på planeten, forsterkes ytterligere av Kongo regnskogen i Afrika og Sørøst-Asia regnskogen i Asia. Regnskogen dekker et område på mer enn to millioner square miles, noe som gjør det til verdens største regnskog med en faktor på minst 30% i forhold til den nest største regnskog, Kongo regnskogen. Mer enn én av ti kjente plante- og dyrearter kan finnes i Amazonas, inkludert om lag 2,5 millioner insektarter, minst 40 000 plantearter, 1294 fugler, 427 pattedyr, 428 amfibier og 378 krypdyr.

 Som andre regnskoger, er regnskogen i Amazonas ekstremt tett, med mer enn 90.000 tonn levende planter per kvadratkilometer. Plantene er knyttet til himmelen med en tykk baldakin, slik at bakken er forholdsvis mørk. De store trær for å lage verdens største regnskog Biom en tredimensjonal, med en baldakin lag på ca 30-40 meter over bakken, og de ulike arter av liv på hvert lag. Regnskogen lagene under markise, den nye lag over forteltet, mellomsjiktet, som er under kalesjen, og skogbunnen, som mottar bare 2% av den totale sollys. Hyppige regner vaske bort jord, noe som betyr at skogsjord er bare noen få centimeter tykk.

 Amazonas er kjent for sin vakre, men farlige. Vannet i Amazon bebodd av elektrisk ål, hvis støt kan drepe; pirajaer, som et kadaver av kjøtt i noen få minutter kan bånd; og det sorte caiman, har en svart krokodillelignende arter er kjent for å drepe folk ved å dra dem under vann før de drukner. På eiendommen er det Anaconda, en av verdens største slanger, med en lengde opp til 23 m; giften dart frosker, hvis lipofile alkaloid giftstoffer tusenvis av ganger et dyr å drepe sin størrelse, og også den mest giftige dyr på jorden; og den berømte og vakre jaguar, en av de største rovdyrene i verden, og den største katten på den vestlige halvkule.

 Mens Amazon er verdens største regnskog, avskoging raskt. Om lag 10% av regnskogen har blitt tapt for svedjebruk landbruket siden 1960-tallet, og på dagens sats på tap, vil omtrent halvparten av regnskogen ødelegges av 2030. Miljøvernere hele verden et bredt utvalg av har tatt skritt for å hindre ødeleggelse av Amazonas-skogen, men har hatt liten suksess.

  •  Regnskogen i Amazonas har mer enn 90.000 tonn av planter per kvadratkilometer.
  •  Brasil er hjem til 60 prosent av Amazonas-skogen, som er den største i verden.
  •  Vannet i Amazonas er hjemmet til farlige pirajaer og elektrisk ål.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha