Hva er Dendrokronologi?

 Dendrochronology er en vitenskap som omfatter studier av vekstringesignalene i trær, og bruken av disse vekstmønstre for å etablere en kronologisk av dataene. I enkelte områder, fullt "ankret" kronologi varig tusener av år satt av Dendrokronologister av nøyaktig inspeksjon av et stort antall trær og tre gjenstander. Ved hjelp av dendrokronologi, kan forskerne lære noen interessante ting om naturen og menneskets historie.

 Denne vitenskapen er basert på det faktum at levende trær skape forskjellige lag som er kjent som årringene hvert leveår, og at enhver vekst ringbredde variere i sammensetning og utseende, avhengig av omstendighetene ved tidspunktet for vekst. Under tørke år, for eksempel en ring vekst være ekstremt smal, grunn av det faktum at treet ikke vokser svært mye. I tempererte år, ville ha en vekst ring av fett, på grunn av de ideelle vekstbetingelser for treet.

 Ved å se på mønsteret av ringene i en del av stammen, kan en vitenskapsmann lære om værforholdene at vitnet treet. Ved å analysere isotoper og mineraler fra hver årlige ringen, er det også mulig å lære om vulkanutbrudd og andre store arrangementer i området. Tre-ring dating kan noen ganger forklare subtile kulturelle skift ansporet av klimaendringer, noe som gjør det viktig å antropologer og arkeologer og forskere som er interessert i miljø og klimaendringer.

 Mens studiet av et enkelt tre kan sikkert være av interesse, er den virkelige vitenskapen i dendrokronologi satt i sammenligning av trær over generasjoner, med hjelp av en slående vekst ring som en markør for å lage en tidslinje. Hvis, for eksempel, i 1873 skapte en særegen vekst ring, en vitenskapsmann som kan ringe i tre fra et tre som vokste fra 1776 til 1897 og i et tre som vokste 1849-1913, noe som gir en tidslinje fra 1776 til 1913. Ved å opprette funn søking Et annet karakteristisk vekst ring, for eksempel i 1812, kan forskeren lenger tilbake med en eldre stykke tre eller trestamme, og så videre.

 En dendrochronologist kan bruke hakkede tre i boliger og andre strukturer for dendrokronologi studiene, sammen med hele stokker, fossiler og levende trær. Ved å studere mønsteret av årringer, kan forskerne lære om klimaendringer og på hvilke måter subtile endringer har innvirkning på naturmiljøet. Dendrokronologi er en spesielt fruktbar periode med studier i ørkenforhold, hvor miljøet bevarer tre gjenstander; Dette kan forklare hvorfor vitenskap oppsto i Arizona.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha